Haberler

Köylüler Golf Sahası Konusunda Kararsız

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Yaklaşık 3 Milyon Metre Karelik Alana Kurulması Planlanan Turizm Kompleksi ve Golf Tesisleri Yapımı Konusunda İlgili Firma Yetkilileri Bölgedeki Çamlık Köyü Sakinlerine Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 3 milyon metre karelik alana kurulması planlanan turizm kompleksi ve golf tesisleri yapımı konusunda ilgili firma yetkilileri bölgedeki Çamlık köyü sakinlerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde toplam 2.851.498 metre karelik alanı kapsayan turizm kompleksi ve golf tesisleri yapımı konusunda, ilgili şirket yetkilileri Çamlık köyünde köylülere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, projenin inşaat ve işletme aşamasındaki katı atıklar, gürültü, olası çevresel etkiler, su kaynaklarına ve hava kalitesine etkiler gibi konular gündeme geldi.

Çevre Mühendisi Çetin Çakır, slayt eşliğinden yaptığı açıklamasında, "Yapılan çalışmalar ÇED raporu ile bakanlığımıza ve komisyon üyelerine sunulacak.

ÇED firması olarak arka plan gürültü ölçümleri yaptık. Öngörülen değerler altında kalacağı düşünülmektedir. Gerekli hesaplamaları yaparak ÇED raporunda vereceğiz. İnşaat şantiyesinin çevresel etkilerini detaylı irdeleyerek ÇED raporunu size arz edeceğiz" dedi.

Köy kahvehanesinde gerçekleştirilen toplantıda, verilirken planlanan yatırım konusunda animasyon gösterisi sunuldu. Öte yandan golf sahalarındaki su tüketimi konusu 4 adet kuyu izni alındığı, yapay göllerin oluşturulacağı ve bu yapay gölerin zamanla doğal göle dönülmesinin söz konusu olabileceği ifade edildi.

Şirket yetkilisi Turgay Kınacı ise "Ormanın yapmış olduğu tespiti biz bu proje üzerine oturtuyoruz. Dışında kalan kısımlarına, orman olan kısımları kesinlikle proje kapsamında içerisinde kullanmıyoruz. Bu bir harita çalışması. Bölgenin topografik durumunu gösteren bir harita. Arazi alımları bir süre öncesine dayanıyor. Kimsenin yeri elinden alınmış değil. Ekonomik anlamda buraya katkısı olacak. Bu uzun bir süreç. Proje devam edecek. Araziyi alırken vazgeçeceğiz diye almıyoruz" dedi. Turizm kompleksi ve golf alanıyla ilgili çevrede yaşayan köylü vatandaşlardan farklı görüşler yükseldi.

Köylülerden Fatma Keskin ise kendilerine ait yerin golf ve turizm alanında kaldığını söyleyerek golf sahasına karşı olduğunu söyledi. Keskin, arazileri ile ilgili planlamaya dilekçe ile itiraz ettiklerini kaydetti. Köylülerden bazıları ise "Çocuklarımız çalışır" diyerek yatırımı destekledi.

Bölgeye 510 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel ile 2 adet golf sahası, 250 adet golf konutu ve 500 adet golf villası yapılması planlanıyor. Söz konusu projenin inşaat aşamasında 250 kişinin, işletme aşamasında da yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği ifade ediliyor.

(OU-ŞT-Y) 04.03.2008 20:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title