Haberler

Kosovalı Türkler'den Cumhurbaşkanı Gül'e Destek

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçilmesinin Yankıları Sürüyor. Gül'ün Cumhurbaşkanlığa Seçilmesinden Mutluluk Duyan Kosovalı Türkler, Bunun Türkiye'de Hüküm Süren İstikrara Süreklilik Kazandıracağı İnancını Dile Getirdi.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin yankıları sürüyor. Gül'ün cumhurbaşkanlığa seçilmesinden mutluluk duyan Kosovalı Türkler, bunun Türkiye'de hüküm süren istikrara süreklilik kazandıracağı inancını dile getirdi.

Kosovalı Türkler'in tek siyasi partisi Kosova Demokratik Türk Partisi

(KDTP) Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar, "Gül'ün cumhurbaşkanı görevine seçilmesi Kosova için büyük bir kazançtır" ifadesini kullandı. Kosovalı Türkler ve diğer Kosovalılar'ın gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Yağcılar, Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin herkesi memnun ettiğini belirterek, Kosova'yı ziyaret etmiş olan Gül'ün Kosova ve Kosova Türkler ile yakından ilgilendiğini hatırlattı. "Sayın Gül'ün bu önemli göreve seçilmesinden memnunuz. Gelecek dönemde de sayın Gül'ün Kosova

ile yakından ilgileneceğine şüphemiz yoktur" diyen Yağcılar, bu seçimin Türk dünyası ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hayırlı olmasını diledi.

Kosova Adalet Bakanı Yardımcısı Altay Suroy Recepoğlu da, Gül'ün cumhurbaşkanı görevine seçilmesinin Kosova halkını, özellikle de Kosova'da yaşayan Türk halkını son derece sevindirdiğini belirtti. Kosova'da Gül'ün tanınan ve bilinen bir siyasi şahsiyet olduğunu hatırlatan Recepoğlu, "Özellikle Gül'ün Kosova halkının iradesine göre nihai statüye kavuşması için sarf ettiği çabaları bilinmektedir. Dileğimiz, yeni cumhurbaşkanının Kosova'ya gösterdiği ilgiyi sürdürmesidir. Dolayısıyla, Kosova'nın da

Balkanlar'da istikrarlı bir ülke olması ve Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesidir" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi Kosova'da vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Priştineli Esnaf İsmail Birvenik, Gül'ün cumhurbaşkanı olmasının Kosovalı Türkler'i de memnun ettiğini belirterek, "Türkiye'de istikrarın devam edeceğine inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

(EK-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title