Haberler

Kosova'da, Meclis Başkanı İle Başbakanın Tartışması Günün Konusu Oldu

Kosova Meclisinde Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile Başbakan Haşim Taçi Arasında Yaşanan Tartışma Kasova'da Günün Konusu Oldu.

Kosova Meclisinde dün yapılan cumhurbaşkanı seçimi sırasında Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile Başbakan Haşim Taçi arasında yaşanan tartışma Kasova?da günün konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Behçet Pacolli dün ilk iki tur oylamada gerekli oyu alamayınca Meclis başkanı Yakup Krasniçi üçünü tur oylama için milletvekillerine hazır olmaları için çağrıda bulundu. Ancak Başbakan Haşim Taçi, meclis başkanının bu çağrısına aldırmadan salondan ayrıldı ve başbakan yardımcısı Hayrettin Kuçi 5 dakikalık ara istedi. Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, oylama sürecinde ara verilmesinin anayasaya aykırı olduğunu, arada milletvekillerine baskı yapılabileceğini belirtse de Haşim Taçi ve parti üyeleri yine de salondan ayrıldı. 5 dakika ara ise 40 dakika sürdü. Oturumu izleyen Türkiye büyükelçisi Songül Sönmez ve diğer ülkelerin büyükelçileri durumu hayretle izledi.

40 dakikadan sonra yapılan 3. tur oylamada Pacolli 62 oy alarak Cumhurbaşkanı oldu. Üçüncü turda Behçet Pacolli Cumhurbaşkanı seçilmeseydi, Kosova Meclisi hemen fes edilecek ve 40 gün sonra yeni seçimler ilan edilecekti. Kosova büyük bir siyasi kriz yaşayacaktı.

Hukukçular Cumhurbaşkanı seçimi sırasında Anayasa ihlali yapıldığını ileri sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title