Haberler

Korkuteli ve Manavgat'ta Vergi Haftası Kutlandı.

Antalya'nın Korkuteli ve Manavgat İlçeleri'nde Vergi Haftası Kutlandı.

Antalya'nın Korkuteli ve Manavgat İlçeleri'nde vergi haftası kutlandı.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Mal Müdürü Hüseyin İnal vergi haftası nedeniyle Belediye Başkanı Adnan Uğurlu'yu ziyaret etti.

Türkiye'nin en önemli gelir kaynaklarından bir tanesinin vergi olduğunu belirten Hüseyin İnal, "Her vatandaş vergisini muntazam bir şekilde ödemelidir. Vergi ödeme bilincini vatandaşlarımıza aşılamamız gerekiyor. Vergi ödeme konusunda vatandaşların bilinçlenmesi için çalışmalar devam ettirilmeli. Vergi olmadan bir devletin ayakta kalması ve o ülkede toplumsal huzurun ve kalkınmanın olması imkansızdır."dedi.

Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, ise her vatandaşın vergisini düzenli olarak ödemesi gerektiğini belirtti.

Vergi haftasının kutlandığı Manavgat İlçesi'nde ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Vergi Dairesi yetkilileri tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban ardından Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kayıt dışı verginin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu "Kayıt dışı vergi Türkiye'nin kanayan yarasıdır. Manavgat'taki bazı büyük işletmeler benim kadar ble vergi ödemiyor."dedi.

Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban ise, " Amacımız Türkiye'de vergi bilincini yerleştirmektir. Kamu giderlerini karşılamak içinde en sağlam kaynak vergilerdir. Borçlanma ile gelişilemeyeceğinin herkes farkına vardı. borçlanmayla artık bir yere gidilemeyeceği bir şey yapılamayacağı tüm toplumlar tarafından farkına varıldı. Vatandaşlarımız ne yazık ki vergi konusunda bilinçli değil" dedi.

(SE-SÇ-Y) 25.02.2008 17:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title