Haberler

Konya: Memur-sen Papa'dan Özür Bekliyor

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-sen) Konya İl Temsilcisi Servet Buzcu, Papa 16. Benedict'in İslam Dini ve Hazreti Muhammed Hakkındaki Hakaretleri Nedeniyle Özür Diledikten Sonra Türkiye'ye Gelmesi Gerektiğini Söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Konya İl Temsilcisi Servet Buzcu, Papa 16. Benedict'in İslam dini ve Hazreti Muhammed hakkındaki hakaretleri nedeniyle özür diledikten sonra Türkiye'ye gelmesi gerektiğini söyledi.

Sendika yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında konuşan Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Servet Buzcu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 17. Milli Eğitim Şurası'nın katılımcı profil ve verdiği kararlar açısından tarihi bir özellik taşıdığını belirten Buzcu, alınan kararlara tepki gösteren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD) eleştirdi. Buzcu, "TÜSİAD'ın alınan kararlara gösterdiği tepkiyi anlamakta güçlük çekiyoruz. Önemli kararlar alınmasına rağmen YÖK'ün tutunduğu tavrı kabul etmek de mümkün değil" dedi.

28 Kasım Salı günü Türkiye'ye gelecek olan Papa 16. Benedict'in ziyaret öncesi İslam dini ve Hazreti Muhammed hakkındaki hakaretleri nedeniyle özür dilemesi gerektiğini dile getiren Buzcu, "Hiç kimsenin hiçbir dinin önderine hakaret etmeye hakkı yoktur. Hakaret eden kim olursa olsun onu benimsememiz mümkün değildir" diye konuştu.

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Servet Buzcu toplantıda, sendika üyelerinin sorunlarının çözülmesi için Konya Barosu'na kayıtlı 3 avukatla anlaşmaya vardıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title