Haberler

Konya'da Yolsuzluk Operasyonuna Tepki

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Avukat Özkan Öztürk, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna tepki göstererek, meselenin ikinci kurtuluş savaşı olduğunu savundu.

Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Avukat Özkan Öztürk, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna tepki göstererek, meselenin ikinci kurtuluş savaşı olduğunu savundu.

Konya'da faaliyet gösteren Her Yerde Adalet Platformu Avukatları 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında konuştu. Platform Başkanı Özkan Öztürk, makamı, mevkisi, statüsü ne olursa olsun yoksulun, yetimin, tüyü bitmemişlerin lokmasına ahlak ve hukuk dışı el koyulmuş ise bu ahlaksızlığı yapanlara haklarını helal etmediklerini söyleyerek, yürütülen soruşturmanın etkin ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılarak rüşvet ve yolsuzluk noktasında hukuk dışına çıkılmış ise çıkanların da en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini kaydetti. Ceza yargılamalarında masumiyet karinesinin temel ilke olduğuna da dikkat çeken Öztürk, "Hukuki süreç sonuçlanmadan ve hüküm kesinleşmeden hiç kimsenin peşin hükümle şüphelileri vicdanlarda ve kamuoyu önünde mahkum edilmemesi gerektiğini kaydetti. Operasyonla ilgili cevap bekleyen sorular olduğunu dile getiren Öztürk, bu sorulardan bazılarını şöyle sıraladı:

"Söz konusu teknik, takip ve dinlemeler neticesinde şüpheliler yaklaşık olarak bir buçuk yıldır izlenmiş ve dinlenmiş olmasına rağmen işlendiği iddia edilen suçların gerçekleşme tarihinde neden müdahalede bulunulmadı? Yürütülen 3 farklı soruşturma neden tek bir soruşturmaymış gibi kamuoyuna sunuldu? Operasyonda gözaltı işlemlerinde 17 Aralık tarihi özellikle mi seçilmiştir. Bir buçuk yıl beklenilmiş olmasına rağmen bir gün daha neden beklenilemedi? 17 Aralık tarihi seçilerek İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret mi engellenmek istenmiştir? Operasyonun şüphelilerinin avukatları bile soruşturma dosyası içeriğindeki tapeler ve görüntüler hakkında bilgi sahibi değilken bazı medya kuruluşlarınca bunların servisi nasıl gerçekleşti? Olay mahallinde işlendiği iddia edilen suça konu delilleri, görüntüleri birkaç saat içerisinde sosyal medyada kim ya da kimler tarafından sızdırıldı ve paylaşıldı?"

"ÖNCEDEN ASKER TARAFINDAN YAPILANLAR ŞİMDİ YERLİ İŞBİRLİKÇİLER TARAFINDAN YAPILIYOR"

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen'in operasyon başladığında Türkiye'ye gelmesini eleştiren Öztürk, "17 Aralık'ta düğmeye basıldığı an Yahudi asıllı ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Kohen'in apar topar Türkiye ziyareti ve yapılan operasyonu merkezden takip etmesi ve ayrıca ABD'li büyükelçi Ricciardone'nin sonradan yalanlasa da basına yansıyan beyanları bizlere gösteriyor ki, daha önce askerler aracılığıyla bu millete ve temsilcilerine yapılan operasyonlar şimdi ise sureti haktan görünen yerli işbirlikçileri aracılığıyla yapılmaktadır" diye konuştu.

Son olarak meselenin bir siyasi mesele olmadığını da düşündüklerini ifade eden Öztürk, "Meselenin ikinci kurtuluş savaşı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle meseleyi siyasal bir perspektifte değerlendirmek yerine ülke ve milletin geleceği ve bekası adına görmek gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özkan Öztürk Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title