Haberler

Kolon Genelkurmay'a da Sıçradı

Kolon Operasyonu Çerçevesinde Toplam 103 Bilgisayarın El Konulduğu, 35 İhale İçin Ankara Emniyet Müdürlüğü, 45 Klasörlük Suç Dosyası Hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kolon Operasyonu kapsamında işlem yapılması için Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına dosya gönderdi.

Kolon Operasyonu kapsamında gözaltına alınlardan 14'ünü Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, serbest bıraktı. İşledikleri suçun karşılığında tutuklanma ihtimalleri düşük olanları bırakan savcı, 46 kişi ise tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

ABAN DA SERBEST

Kolon Operasyonu'nun şimdilik tamamlandığını bildiren Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, toplam 60 kişinin gözaltına alınarak ifadelerine başvurulduğunu bildirdiler. Bu kişilerin tamamının dosya çerçevesinde, "İhaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, kamu görevlilerine rüşvet vermek ve almak" suçlarından yargılanacağı öğrenildi. Ancak soruşturmaya yürüten Savcı Tamöz, suça iştirak açısından 1-2 ihaleye müdahalesi olan ve "Tutuklanmayı gerektirecek suç kapsamına girmediği" gerekçesiyle 14 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi. Aralarında Vurgun Operasyonu'nda da adı geçen Bayındırlık Bakanlığı eski Müsteşar Vekili Sedat Aban ile Anavatan Partisi MYK üyesi ve Kocaeli eski Milletvekili olarak Aban'ı TBMM'de dinleyenlerden biri olan Sefer Ekşi'nin de bulunduğu isimlerin davaya dahil edilecekleri ve tutuksuz yargılanacakları öğrenildi.

ESKİ MİLLETVEKİLİ DE SANIK

Ekşi hakkında net bilgiler veren emniyet yetkilileri, "Ekşi, ihaleye fesat karıştırmak, suç işlemek için kurulan bir örgüte yardım yataklık yapmak suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır" diyerek "Biz herhangi bir akrabasını arıyor değiliz. Bir hata da yapılmamıştır. Polis böyle hassas bir konuda hata yapmaz, isim benzerliği veya bir akrabası söz konusu değildir" dediler.

11 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyon kapsamında halen 10 kişinin arandığını da ifade eden yetkililer, ayrıca ihaleye katılan tüm firmaların yetkililerinin de ifadesine başvurulacağının altını çizdiler. Gözaltına alınan 60 kişinin haricinde 100'ü aşkın isminde yolsuzluk yapılan ihalelerle ilgili isimlerinin bulunduğunu ifade eden emniyet yetkilileri, "Peyderpey bu kişilerinde bilgisine başvuracağız" dediler.

Serbest bırakılanlar arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görevli 1 şube müdürü ve memurunda bulunduğunu bildiren emniyet yetkilileri, "Rüşvet suçu tutuklama gerektiren bir şey olmadığı için bu memurlarda tutuksuz yargılanacaklar" dediler.

GENELKURMAY'A DA SIÇRADI

Toplam 103 bilgisayarın el konulduğu Kolon Operasyonu'nda, 35 ihale için Ankara Emniyet Müdürlüğü 45 klasörlük suç dosyası hazırlayıp Ankara Adliyesi'ne gönderdi. Sağlık Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye'sindeki ihaleleri kapsayan operasyonda bir ihalenin de Genelkurmay'da yapılan inşaat işi olduğu öğrenildi. Savcılık konuyla ilgili bir dosya hazırlayarak, "sivillerle ilgili işlemler tamamlanmış olup, aynı operasyonda suça iştirak eden askeri şahıslarla ilgili işlem yapılması" istemiyle Askeri Savcılığı bir ihalenin dosyasını bağlantılı teknik bilgileri gönderdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title