Haberler

KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'nin 33. Kuruluş Yıldönümü

KKTC'nin Önde Gelen Sivil Toplum Örgütlerinden Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, Kuruluşunun 33. Yıldönümünü Kutluyor.

KKTC'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, kuruluşunun 33. yıldönümünü kutluyor.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri, gün dolayısıyla sırasıyla Şehitler Abidesi, Atatürk Anıtı ve Kıbrıs Türkünün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün kabrine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Şehitler Abidesi'ndeki tören, saat 11.00'de çelenk konulmasıyla başladı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Şehitler Abidesi önünde yaptığı konuşmada, derneklerinin 33. yıldönümünü kutlamaktan gurur duyduklarını söyledi ve aradan geçen bunca yıldan sonra Kıbrıs konusundaki tutumlarının değişmediğini, nasıl başlamışlarsa öyle devam edeceklerini belirtti. Ersan, "hiçbir Türk askerinin adadan ayrılmasına izin vermeyeceklerini" ifade ederek, Kıbrıs Türkü'nün 20 Temmuz 1974 tarihinde özgürlüğüne kavuştuğunu ve Anavatan Türkiye sayesinde elde edilen özgürlükten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Anavatan Türkiye'ye bağlılıklarının ölünceye kadar devam edeceğini dile getiren Ertan Ersan, "Biliyoruz ki Türk askeri adadan gidecek olursa, Rumlar yine bizim üzerimize çullanacaklar ve 1974 öncesinde çektiğimiz acıları yeniden yaşamak zorunda kalacağız" dedi.

Rum tarafının görüşme çağrılarına bahaneler bularak yanaşmadığını söyleyen Ersan, bu bahanelerin sebebinin, Türklerle bir arada yaşamak istememeleri olduğunu, zaten kendilerinin de dernek mensupları olarak Rumlarla iç içe yaşamak istemediklerini belirtti.

(MG-CY-CY-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title