Haberler

Kırıkkale: Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Yılmazer, Hayvan Pazarını Gezdi

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer, Hayvan Pazarını Gezerek Satıcı ve Alıcılarla Görüştü.

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer, hayvan pazarını gezerek satıcı ve alıcılarla görüştü.

Kurbanlık hayvan fiyatlarında son 3 yıldır bir farklılık olmadığını belirten Adnan Yılmazer, "Yem fiyatları yükseldi, üreticiler bu fiyatlarla beslediği hayanları iyi ücretle satamıyor. Tüketici de ucuza et yiyemiyor. Arz talep de dengesizlikler var. Kurbanlıklar son yıllarda aynı fiyattan satılıyor. Üç aşağı beş yukarı piyasa aynı. Bu gidişle köy hayvancılığı tamamen ölecek" dedi.

Hükümetin Et ve Balık Kurumu konusunda yaptığı yanlıştan döndüğünü, bu konuda yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiğine işaret eden Yılmazer, "Et ve Balık Kurumu bu piyasada tekel değil fiyatta istikrarı getiriyordu. Bu kurum özelleştirilince üreticide tüketicide zarar gördü. Hükümet bu yanlışı gördü. Şimdi dönüş yapmak üzere. Et ve Balık Kurumu'nun yeniden açılması hızlanmalıki köylüde ürettiğini buraya satsın, tüketicide buradan et alsın "şeklinde konuştu.

Kırıkkale'de hayvan pazarında küçükbaş kurbanlıkların 200-300 YTL, büyükbaş hayvanların ise bin -2 bin YTL arasında satıldığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title