Haberler

Kırıkkale İl Müftüsü Gerek."Mevlit Kandili Sevgili Peygamberimizin Doğumu ile Dünyayı Aydınlatması...

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek Mevlit Kandili'nin peygamberin doğumu ile dünyayı aydınlatması anlamına geldiğini söyledi.

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek Mevlit Kandili'nin peygamberin doğumu ile dünyayı aydınlatması anlamına geldiğini söyledi.

Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, mevlit "doğum", kandil ise "aydınlık" anlamına geldiğini belirterek, peygamberin iyi anlaşılması gerektiğini ve Mevlit Kandili'nin sevgili Peygamberin doğumu ile dünyayı aydınlatması anlamına geldiğini bildirdi.

Sevgili Peygamberin Miladi 571 yılında Rebiyülevvel ayının 12. Gecesi Mekke'de dünyayı şereflendirdiğini ifade eden Gerek şöyle konuştu:

"Efendimizin doğumu, öteden beri Mü'min gönüllerde mutluluk, yüzlerde sevinç ve lisanda ise bu gelen ilm-i ledün sultanıdır. Bu gelen tevhid-i irfan kanıdır. Bu gelen aşkına dev reyler felek. Yüzüne müştak durur ins'ü melek. Dizeleriyle tezahür etmiştir. Bundan dolayı, sevgili peygamberimizin doğumu asırlardan beri milletimiz ve bütün Müslümanlar tarafından Mevlit Kandili olarak kutlanmaktadır. Sevgili Peygamberimiz, insanlığın yaratılış gayesini unuttuğu, insani erdemlerden uzaklaştığı, cehalet ve zulmün karanlığının ortalığı kapladığı bir dönemde Mekke ufkundan kainata bir güneş olup doğmuştu. Yüce Rabi'miz peygamber efendimizi 'Bir müjdeci, bir şahit, bir uyarıcı, Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil' olarak göndermişti."

Gerek, peygamberin cehlin yerine bilgi ve hikmeti, zulmün yerine hak ve adaleti getirdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peygamber efendimiz cehlin yerine bilgi ve hikmeti, zulmün yerine hak ve adaleti getirmiştir. Nefret ve kinle paslanan yürekleri, körelmiş vicdanları muhabbet ve merhametle yeniden inşa ve ihya etmiştir. Kur'anın ifadesiyle O,

"bizim içimizden bize gelmiş" bir elçidir. Kitabımız, Allah'ı sevmenin ve sevgisine erişmenin Resulümüze uymakla mümkün olacağını beyan etmiştir. Asr-ı Saadetten bugüne kadar bütün müminler bu ilahi çağrıya uyarak, gönüllerini peygamber efendimizin muhabbetine adamışlardır. İsimlerine, düşünce ve davranışlarına, şiir, musiki ve sanat eserlerine kısaca tüm hayatlarına bu sevgiyi nakşetmişlerdir. Peygamber efendimizin adını andıkları ya da işittiklerinde salavat getirmeyi ona saygının bir gereği kabul etmişlerdir.

Gerek, 23 Ocak Çarşamba günü gündüz en yakın camide veya Kur'an Kursu'nda bayanlara yönelik özel mevlit programı tertip edileceğini ve 22 Ocak Salı günü saat 14.00'de İl Kültür Merkezi'nde Mevlit Kandili dolayısı ile Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Fatma Bayraktar Karahan'ın katılacağı "Hazreti Peygamberin Önderliğinde Aileyi Ayakta Tutan Değerler"konulu bir konferans düzenleneceğini kaydetti.

Muhabir: Fatih Gökmen

Yayıncı: Emrah Yaşar - KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Kandil Dağı Bekir Gerek Kırıkkale Mekke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title