Haberler

Kırıkkale Fen Lisesi Geleceğe Kayıtsız Kalmadı

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulan “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi Kırıkkale Fen Lisesi öğrencilerine anlatıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulan "Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor" projesi Kırıkkale Fen Lisesi öğrencilerine anlatıldı.

"Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor" projesi ile Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale ve Kırşehir illerinde iş gücü piyasasında faaliyet gösteren kurumlar arasında işbirliği ve kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi yoluyla kayıtlı istihdamın teşvikine katkı sağlamak ve kayıtlı istihdam bilincinin yerleştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında bu illerde öğrenim gören dört yüz orta öğretim öğrencisi bu projenin hedef kitlesini oluşturuyor. Kırıkkale Fen Lisesi de Kırıkkale'yi temsilen projede yer alıyor.

Projenin tanıtımı Kırıkkale Fen Lisesi toplantı ve konferans salonunda yapıldı. Tanıtım toplantısında Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Ayşe Cingöz yaptığı sunumda "Geleceğime Kayıtsız Kalmıyorum, Kariyerimi Planlıyorum" temasını işledi. Öğrencilerin geleceğe yönelik hedeflerinde kariyer planlamanın önemini, insanın güçlü ve zayıf yönlerini tanıyarak ona göre hayatını şekillendirmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantı sırasında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Fen Lisesi Müdürü Nusret Kılıç, kariyer planlamasının önemi üzerinde durdu. Proje kapsamında okullarının tercih edilmesinden dolayı Ahiler Kalkınma Ajansına ve yaptığı sunumla öğrencileri bilgilendiren Doç. Dr. Ayşe Cingöz'e teşekkür etti.

Toplantı, öğrencilerin sorularına verilen cevaplarla son buldu.

Düzenlenen toplantıya ayrıca Ahiler Kalkınma Ajansı Kırıkkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdullah Özbaş ve okulda görev yapan öğretmenler katıldı. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Kırıkkale Nevşehir Kırşehir Aksaray Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title