Haberler

Kırıkkale'den Etiyopya'ya Sağlık Yardımı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, Etiyopya'ya Giden Sağlık Heyetinin Ücretsiz Poliklinik Hizmeti Verdiğini ve 35 Göz Ameliyatı Gerçekleştirdiğini Kaydetti.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, Etiyopya'ya giden sağlık heyetinin ücretsiz poliklinik hizmeti verdiğini ve 35 göz ameliyatı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde bir heyetle birlikte Etiyopya'ya giden Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hastanede yapılan yenilikler ile hizmete giren yeni üniteler hakkında bilgi veren Acar, Etiyopya gezisiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. 10 gün süreyle gittiği Etiyopya'da ücretsiz poliklinik hizmeti veren Acar, ayrıca 35 göz ameliyatı gerçekleştirdiğini anlattı. Türkiye ve Kırıkkale'deki sağlık hizmetleriyle Etiyopya'daki sağlık hizmetlerinin karşılaştırılmayacak derecede olduğunu belirten Acar, Etiyopya'da yaşanan yoksulluk ve imkansızlıkların içler acısı bir durumda olduğunu ifade etti. Etiyopya'da verilen sağlık hizmetlerinin 3 aylık kurstan geçen hemşireler tarafından yürütüldüğüne, doktorların bulunmadığına dikkat çeken Acar, poliklinik hizmetini verdiği hastanenin dahi barakadan yapıldığını, muayene için ise günde en az 2 bin kişinin sıra beklediğini dile getirdi.

İmkansızlıklar içinde yaptığı göz ameliyatı sırasında mercek yerine büyüteç kullandığını belirten Başhekim Acar, "Büyük devlet olmanın ne demek olduğunu Etiyopya'da bir kez daha anladım. Türk bayrağının varlığından güç aldım" diye konuştu.

Basın mensuplarına yeni açılan üniteleri gezdirerek tanıtan Başhekim Osman Acar, hastanenin açık kalp ameliyatı yapılabilmesine hazır hale geldiğini vurguladı. Göreve geldiğinde 12 yataklı yoğun bakım ünitesindeki yatak kapasitesini 33'e çıkarttığını da hatırlatan Acar, uluslararası bir özelliğe sahip laboratuvar, enfeksiyon, diyaliz ünitesi, kan merkezi, bilgi işlem merkezi, anjiyo ünitesi ile hizmet kalitesini yükseltmeye devam ettiklerini söyledi.

Hastanede yatak kapasitesinin de 440'a çıkarıldığına dikkat çeken Acar, Yüksek İhtisas Hastanesi'nin bölge hastanesi gibi bir özelliğe sahip olduğunu ifade etti. Bundan sonraki süreçte tek hedefinin hastaneyi eğitim hastanesi yapmak olduğunu dile getiren Acar, göreve geldiği günden bu yana ise yaklaşık 4 trilyonluk yatırım yapıldığını ifade etti. Acar, daha önce hizmet işlerinin 50 kişiyle yürütüldüğünü, bu sayıyı 250 kişiye çıkarttığını hatırlatarak, ihtisasta hep insana yatırım yapıldığını söyledi.

(SY-BÖ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title