Haberler

Kilis: Kesob, Ahilik Haftası'nı Kutladı

- Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Kesob), Bu Yıl İlk Kez Ahilik Haftası'nı Kutladı.

- Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB), bu yıl ilk kez Ahilik Haftası'nı kutladı.

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Söğütlü Dere Göl Gazinosu'nda iftar yemeği verildi. Yemeğin ardından konuklara "Ahilik pilavı" ikram edildi.

Gecede konuşan KESOB Başkanı Hasan Büyükköşker, Ahilik Haftası'nı Kilis'te bu yıl ilk kez kutladıklarını belirterek, "Ahilik'in amacı, insanların dünya ve ahirette huzur içinde olmalarını sağlamaktır" dedi.

Vali Nevzat Turhan da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Kilis'te ilk kez böyle bir organizasyona imza atıldığını ifade ederek, "Bu gibi tarihi olayları aradan uzun süre geçmesine rağmen yaşatma içerisinde olmak büyük bir olaydır. Tarihini iyi bilen, atalarına saygı duyan ve eski geleneklerini yaşatmak isteyen milletin evladı ancak böyle bir tarihi olayı yeniden yaşatır. Osmanlı dönemindeki Ahilik ruhunu iyi bilmek gerekir. İnşallah ilerleyen yıllarda daha iyi Ahilik programları düzenlenir. Ahilik Haftası kutlamalarına emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mesleklerinde 20 yılını doldurmuş esnaf ve sanatkarlara plaket verildi.

(MAD-MT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title