Haberler

Kılıçdaroğlu: "Başbakan Yanıt Vermedi, Dosyanın Diğer Uçlarını Açacağız"

Kayseri'deki Yolsuzluk Dosyasını Açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sorularına Yanıt Vermediğini Söyledi.

Kayseri'deki yolsuzluk dosyasını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorularına yanıt vermediğini söyledi. Olayın soruşturulmasını isteyen CHP Genel Başkanı, "Dosyanın diğer uçlarını açacağız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerine CHP Genel Başkanı'nın açıkladığı yolsuzluk dosyası damgası vurdu. Bütçe görüşmelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı, "Başbakan cevap vermedi. Yıllardır devam eden bir rüşvet tezgahı, belediyedeki rüşvet tezgahı. Başındaki kişiler belli. İfadeler belli. Her şey belli. Dosyanın diğer uçlarını açacağız" dedi.

-"BAŞBAKAN YANIT VERMEDİ"-

"Başbakan'ın cevabı sizi tatmin etti mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Hayır. Başbakan cevap vermedi ki. 17 kişilik bir çete var. Çete arasında çıkan bir uyuşmazlık nedeniyle ihbar eden Hacı Ali Hamurcu var. 26 sayfa ifade alınıyor. Bu ifadeden Sayın Başbakan söz etmedi. Sonra 16 sayfaya düşürülüyor. Suçlamalardan sonra polis, irtikap, rüşvet, evrakta sahtecilikten, bunlardan dava açılmasını istiyor. Ama bir savcı, memur suçlarından ötürü dava açılmak üzere Adalet Bakanlığından izin istiyor. Adalet Bakanlığı konuyu araştırmak üzere Kayseri Valiliğine gönderiyor. Kayseri Vali Vekili olayı inceliyor. Diyorki; 'burada rüşvet, irtikap, sahte evrak bundan dava açılması lazım' Bunları Adalet Bakanlığına gönderiyor. Adalet Bakanlığı yolsuzluklar üzerine soruşturma açılması için Cumhuriyet savcılığına gönderiyor. Fakat savcı, yine dava açmıyor, izin istiyor, niçin? Onun üzerine Adalet Bakanlığı izin vermiyor. Tekrar yazı yazıyor. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Valiliğe gönderiyor, yeniden inceleyin diyor. Yeniden inceleniyor. Rapor hazırlanıyor. Burada hiçbir suç yok deniyor. Onaylayan Osman Güneş'in daha önce kararnamesi çıkmış. Yerine Mevlüt Bilici atanmış."

-"SİLİVRİ SEMBOL OLDU"-

"Ben sormuştum, şu an nerede? Ben Silivri'de olduğunu biliyorum" diyerek konuşmasını sürdüren Kıılçdaroğlu, "Başbakan daha önce demişti; "malvarlığım ile ilgili haber yapan şimdi Silivri'de.' Şimdi burada da Mehmet Özhaseki ile ilgili ve diğer kişilerle ilgili şikayette bulunan kişi de Silivri'de. Adam diyor, rüşvet aldım, 17 kişiyiz diyor. İtirafçı zaten" dedi.

-"ŞEYTAN ÜÇGENİ"-

"Niye itiraf ediyor" sorusuna da CHP Genel Başkanı, "Özel bir uyuşmazlık çıkıyor arasında" dedi.

Bir basın mensubunun, "Kimler var, bakanlar var diyorsunuz" sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Hayır, bakanlar var demedim. Bakanlığa gönderiyorlar. Burada sorun şu; Kayseri'deki Adliye, Belediye ve Valilik arasında şeytan üçgeni var. Bu arada tezgah dönüyor. Israrla İçişleri Bakanlığından ısrarla bilgi isteniyor, memur suçlarına dahil edin diye bunu. O da ısrarla gönderiyor. Birincisinde bu memur suçu değil diyor, yolsuzluk suçu diyor, rüşvet var diyor. Ama savcı bunları görmüyor. Bu savcı kim? Burada ilk raporu yazan Vali Vekili 38 gün sonra Gaziantep'e tayin çıkarılıyor, niçin? Adam doğruları, rüşvet var demiş. Onun raporu da yok."

-"ARKASINDA BAŞKA OLAYLAR VAR, DAHA SONRA AÇIKLAYACAĞIZ"-

Bir basın mensubunun, "Bu çok büyük dediniz, uyuşmazlığı mı kastettiniz?" sorusuna CHP Genel Başkanı, "Bunun arkasında başka olaylar var. Onu daha sonra açıklayacağız. Başbakan, hapiste dedi. Ama ben nerede diye sordum. Silivri'de bu adam. Silivri diyemiyor. Niye diyemiyor. Orası sembol olduğu için. Sen bunu yaparsan ben de seni Silivri'ye gönderirim" dedi.

-"YILLARDIR DEVAM EDEN RÜŞVET TEZGAHI"-

"Yıllardır devam eden bir rüşvet tezgahı, belediyedeki rüşvet tezgahı. Başındaki kişiler belli. İfadeler belli. Her şey belli" diye konuşan CHP Genel Başkanı, "Kim nasıl kapattı bunu. İtirafçıyı aldılar hapise attılar, peki diğerleri? Bu olayı bitiriyorlar, niçin?" diye sordu.

"Bunu yeniden soruştun diyorum" diyen CHP Genel Başkanı, "Dosyanın diğer uçlarını açacağız" şeklinde konuştu. (ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title