Haberler

Kıbrıs Gazilerinden Afrin'e Anlamlı Mesaj

Eskişehir'de bir grup Kıbrıs gazisinin yüreği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için atıyor.

SELÇUK KIZILDAĞ - Eskişehir'de bir grup Kıbrıs gazisinin yüreği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için atıyor. Gazilerin Mehmetçiğe güveni tam.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Eskişehir Şubesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürütülen "Tarihi Yazanlar ve Okuyanlar Bir Arada" projesi kapsamında öğrencilerle buluşan Kıbrıs gazileri, etkinliğin ardından Afrin'deki harekata ilişkin duygularını AA muhabiriyle paylaştı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Kıbrıs gazisi Şener Tarım, Afrin'de düzenlenen operasyonun Türkiye'nin gerçekleştirmesi gereken bir hamle olduğunu söyledi. Tarım, operasyonun "haklı" sebeplerinin olduğunu dile getirerek, "Türk Silahlı Kuvvetlerine görev verildikten sonra nasıl ki bizler 20 Temmuz'da Kıbrıs'ı aldıysak, Kore'de, Kurtuluş Savaşı'nda üstümüze düşeni yaptıysak, şimdi de Mehmetçiğimiz verilen emri layıkıyla yerine getirecektir." dedi.

Türk milletinin gerçekleştirilen operasyonda Mehmetçiğin arkasında olduğunu anlatan Tarım, "Askerlerimizin aslan yürekli olduğunu biliyorum. Elbette şehit vereceğiz. Biz Kıbrıs'ta 6 günde 498 tane şehit verdik. Şehitlerimiz olacak ama her gün şehit vermektense oradaki tehlikenin kökünü kazımak en doğru yoldu." diye konuştu.

Denizli'den gelen Kıbrıs gazisi Ferhat Alkan da Türk askerine sonsuz güvenlerinin olduğunu anlatarak, "Biz Kıbrıs'ta savaşırken hiç mermi sıkıntısı çekmedik. Fakat ikmalimiz yoktu. 115 mevcudumuz vardı. 3 ay boyunca sabah, öğle, akşam bulgur çorbası içerek harp ettim. Bunu şikayet olarak söylemiyorum. Bugün yine aynı şekilde cephede olmak hevesindeyim." ifadelerini kullandı.

"Sınırlarımız cetvelle değil, kanla çizildi"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar ise Mehmetçiğin Afrin'de şu ana kadar gösterdiği sivil hassasiyetiyle haklı mücadelesini takdir ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin her karış toprağı şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla kurulmuştur. Sınırlarımız cetvelle değil, kanla çizildi. Bırakın bir parçasını, bir santimetresini vermemiz mümkün değil. Ahiret alemindeki gazilerimiz, şehitlerimiz bizden hesap sorar. Tarih bizden hesap sorar. Dönemin gazileri olarak bizler de şehit olmak için her türlü göreve hazırız. Devletimizin ve askerimizin sonuna kadar destekçisiyiz. Eğer devletimiz bize gerek duyarsa, sonuna kadar o cephelerde Türk Silahlı Kuvvetleriyle omuz omuza çarpışmaya hazırız."

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Türkiye Kıbrıs Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
title