Haberler

Kesk Mardin Şubesi'nden Ek Zam Eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (Kesk) Mardin Sözcüsü Enver Ete, Hükümetin Ekonomik Hedeflere Göre Verdiği Zamlarla Gerçekleşen Enflasyon Arasındaki Kayıpların, Sistematik Olarak Yoksullaşmayı da Beraberinde Getirdiğini Savundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mardin Sözcüsü Enver Ete, hükümetin ekonomik hedeflere göre verdiği zamlarla gerçekleşen enflasyon arasındaki kayıpların, sistematik olarak yoksullaşmayı da beraberinde getirdiğini savundu.

Yenişehir semtinde toplanan üyeler adına açıklama yapan KESK Mardin Sözcüsü Enver Ete, gösterilen ekonomik rakamlarla sokaktaki rakamların gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, "Bu yılın ilk 6 aylık dönemi için yapılan yüzde 3'lük maaş zammı daha yılın ilk 4 ayında enflasyon karşısında erimiştir. Enflasyon sepeti üzerinden yapılan hesaplamalar gerçekleri yansıtmaktan uzak olmakla birlikte kayıplarımızı gizleyememektedir. Resmi veriler bile ilk 6 aylık dönem sonucunda emekçilerin eriyen ücretlerini telafi

etmek için ek zammın gerekli olduğunu göstermektedir. Maaşlarımızdaki gerçek erime, enflasyon rakamları üzerinden değil, kira ve ekmek üzerinden daha çarpıcı olarak sergilenebilir. Gelinen noktada hükümetten talebimiz sadece maaşımızdaki bu açık kaybın telafisi değil, emekçilerin payına düşeni de vermesidir" dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(MNG-FA-OM-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title