Haberler

Kerkük Peşmergeye Emanet

Irak'ın Kuzeyindeki En Tartışmalı Bölgelerden Türkmen Şehri Kerkük'e, Kürt Milislerinden (Peşmerge) Sonra Kürt Kökenli Polis Atamasının Yapılacağı Bildirildi.

Irak'ın kuzeyindeki en tartışmalı bölgelerden Türkmen şehri Kerkük'e, Kürt milislerinden (peşmerge) sonra Kürt kökenli polis atamasının yapılacağı bildirildi.

Kerkük Vilayet Meclisi'ndeki Özel Tayin Komisyonu'na göre, daha önce Irak askerine takviye olarak gönderilen Kürt milislerinden sonra bu kez de kentteki güvenliğin sağlanması bahane gösterilerek bin 700 polis alınacağı, bunun en az bine yakınının Kürt kökenli olacağı vurgulanıyor. Başında KDP saflarında faaliyet gösteren bir Kürt'ün bulunduğu Özel Tayin Komisyonu'na göre, 9 bine ulaşan iç asayişten sorumlu polisten en az 6 bin 500'ü Kürt kökenli olacağı, Türkmen yoğunluklu kente yeni alınacak bin 700

polisten ise sadece 100'ünün Türkmen olacağı ifade edildi. 34 adet de Arap kökenli polisin tayin edileceği kentte, geri kalan kısmın ise Keldani çevresinden oluşacağı bildirildi.

(SK-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title