Haberler

Kemer'de Karnaval Coşkusu Sürüyor

Kemer Karnavalı Kapsamında Düzenlenen "Geleneksel Türk Mutfağı - En Güzel Damak Tadı Yarışması" Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Kemer Karnavalı kapsamında düzenlenen "Geleneksel Türk Mutfağı - En güzel Damak Tadı Yarışması" renkli görüntülere sahne oldu.

Kemer Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya vatandaşlar ilgi gösterdi. Toplam 13 kişinin katıldığı yarışmada çok sayıda yemek çeşidi, jüri üyelerine sunuldu. Yarışmada Jüri Başkanlığını Akdeniz Turizm Aşçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Selek yaparken, jüride Quen Elizabeth Otel Mutfak Şefi Recep Yüksel, Akdeniz Turizm Aşçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öztürk, Pasta Şefi Berkay Tal, Köfteci Hüseyin olarak tanınan Hüseyin Dizdar, Gurme Birsen Kaner ve emekli otel çalışanı Lütfiye Bozan yer aldı Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de, eşi Fethiye Şeker ile birlikte yarışmayı takip etti. Değerlendirme sonucunda birinciliği Hatice Aşım alırken, ikinciliği Bahriye Bıçak ve üçüncülüğü de Güler Genç elde etti Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, "Türk mutfağımız, dünya mutfakları içerisinde her zaman en önde geliyor. Biz de karnaval kapsamında bir yöresel yemek yarışması düzenledik. Katılım iyi. Çok da güzel hazırlanmışlar. Açıkçası jüri burada oldukça zorlandı. Bence burada yarışmaya katılan herkes birinci. Yarışmaya katılan tüm hanımları yürekten kutluyorum" dedi.

Başkan Şeker, yarışma sonrası birinciye porselen yemek takımı ve plaket sunarken, ikinciye seramik fincan takımı ve çaydanlık ve üçüncüye de fincan takımı hediye etti. Başkan Hasan Şeker ve Eşi Fethiye Şeker, tüm katılımcılara birer sertifika da verilirken, hazırlanan yemekler yarışmaya katılanlar ve konuklar tarafından yarışma sonrası afiyetle yendi. Yarışmaya bazı yabancı konuklar da iştirak etti.

(KK-AT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title