Haberler

Kemal Kaya: Seçim Dönemi Zarar Vermeden Tamamlanmalı

Kemal Kaya: Seçim Dönemi Zarar Vermeden Tamamlanmalı

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Kemal Kaya, 2007 Yılının Seçim Dönemi Olması Nedeniyle Bazı Endişeler Yarattığını; Ancak Bu Dönemin de Ekonomiye ve Türkiye'nin Kredibilitesine Zarar Vermeden Tamamlanmasının Mümkün Olduğunu Söyledi.

Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Kemal Kaya, 2007 yılının seçim dönemi olması nedeniyle bazı endişeler yarattığını; ancak bu dönemin de ekonomiye ve Türkiye'nin kredibilitesine zarar vermeden tamamlanmasının mümkün olduğunu söyledi

Koçbank ve Yapı ve Kredi Bankası'nın 2 Ekim 2006 tarihinde yasal anlamda birleştirilmesi ile oluşan yeni Yapı Kredi'nin ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün yapıldı. Yapı Kredi Genel Müdürlüğü'nde, bankanın hissedarlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2006 yılı faaliyetleri değerlendirildi.

Banka'nın mali ve ticari anlamda kaydettiği önemli gelişmelerin yanı sıra Türk bankacılık sektörünün en büyük birleşmesinin ve bu amaca yönelik olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin aktarıldığı toplantıda, Yapı Kredi Genel Müdürü Kemal Kaya, 2006 mali yılına ve Yapı Kredi'nin önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin bir konuşma yaptı.

Türkiye ekonomisinin 2006 yılını da değerlendiren Kaya, siyasi ve mali anlamda çok yoğun bir dönemin ve mali sisteminde pekçok değişimin yaşandığı bir yılın daha tamamlandığını ve Türkiye'nin sürdürdüğü istikrardan memnun olduklarını kaydetti. Artık dünya ekonomisinin gücüyle ve üretkenliği ile çok önemli bir parçası haline gelen Türkiye'nin önümüzdeki dönemde de her anlamda istikrarı koruyacağına inandıklarını ifade eden Kaya, 2007 yılının seçim dönemi olması nedeniyle bazı endişeler yarattığını; ancak bu dönemin de ekonomiye ve Türkiye'nin kredibilitesine zarar vermeden tamamlanmasının mümkün olduğunu söyledi.

"SEKTÖRÜMÜZ HATIRISAYILIR BİR PİYASA HALİNE GELDİ"

2006 yılında özellikle mayıs–haziran döneminde tüm dünyayı etkileyen ve Türkiye'de de iç etkenlerle birlikte hissedilen finansal dalgalanmalara rağmen mali sektörün gücünü koruduğunu ifade eden Kaya, "Ülke olarak 2006 yılı dış dünyanın daha da fazla ilgisini çektiğimiz ve bu doğrultuda yabancı girişlerinin önemli düzeyde arttığı bir yıl oldu. Mali sektör içinde en büyük payı oluşturan bankacılık sektörü ise bu süreçte, hem büyüme potansiyeli, hem de geçmişe kıyasla daha güçlü mali yapısı ile dikkat çekici gelişmeler yaşarken, özellikle yabancı sermaye girişi açısından sektörümüz hatırı sayılır bir piyasa haline geldi" dedi.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Yapı Kredi'nin bugün yeni markası, vizyonu, mali gücü, sağlam hissedarlık yapısı, organizasyonu ve tecrübeleri sayesinde her zamankinden daha güçlü olduğunu vurgulayan Kaya, 2006 yılını başarılı finansal sonuçların yanı sıra Türk bankacılık sektöründe bir ilki temsil eden ve sadece yurtiçi piyasaların değil; yurtdışı piyasaların ve yatırımcıların da yakından takip ettiği entegrasyon–birleşme süreçlerini tamamlayarak bitirmekten çok memnun olduklarını dile getirdi.

"HEDEFİMİZ LİDERLİK"

Artık Yapı Kredi'nin önünde tek bir hedef olduğunu ve bu hedefin de tartışmasız liderlik olduğunu söyleyen Kaya, "Yapı Kredi her anlamda daha büyük olmaya ve daha büyük oynama hazır bir kurum haline geldi" dedi. Kaya, Yapı Kredi'nin son bir sene içerisinde yurtiçi ve yurtdışı piyasalara hızlı bir dönüş yaptığını da dile getirdi.

KAYA GENEL MÜDÜRLÜKTEN AYRILIYOR

Kaya, Yapı Kredi'nin Koç Finansal Hizmetler A.Ş. bünyesine katılması ile 28 Eylül 2005 tarihinden bu yana yürüttüğü Yapı Kredi Genel Müdürlüğü görevinden ve 2003 yılından bu yana yürüttüğü Koç Finansal Hizmetler CEO'luğu görevinden 10 Nisan 2007 tarihi itibariyle resmi olarak ayrılacağını da açıkladı. Önümüzdeki dönemde Yapı Kredi bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alacağını belirten Kaya'nın, Yapı Kredi'nin ana hissedarlarından biri olan ve UniCredit Grubu bünyesinde stratejik öneme sahip bir görev almasının gündemde olduğu belirtildi. Yönetim Kurulu üyelikleri ise şu şekilde belirlendi:

"Rüşdü Saraçoğlu (Başkan), Andrea Moneta (Başkan Vekili), Seyit Kemal Kaya, Federico Ghizzoni, F. Füsun Akkal Bozok, Halil Sedat Ergür, Ahmet Fadıl Ashaboğlu, Ranieri De Marchis, Thomas Gross, Robert Zadrazil"(ANKA)

Kaynak: ANKA / Ecem Altan - Güncel
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });