Haberler

Keçeci: Ona Buna Sataşırsan Kaybolup Gidersin

Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, Uzun Zamandır Kamuoyunun Merak Ettiği Konulara Açıklık Getirdi.

Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, uzun zamandır kamuoyunun merak ettiği konulara açıklık getirdi.

Affan Keçeci, kulüplerin seçim isteğinden, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak’ın 'istifa' davetine, Fenerbahçe’den sonra Trabzonspor ve Beşiktaş camiasının da kendilerine sırt çevirmesine kadar bir çok konudaki sorulara içtenlikle cevap verdi.

Keçeci, Nuri Albayrak’ın düne kadar Federasyonu desteklerken "Federasyon bir an önce istifa etmelidir, seçim kararı almalıdır" demesi üzerine, "Türkiye Futbol Federasyonu çok ciddi bir kurumdur. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Bizlerin de sarfedeceğimiz her kelimeyi çok dikkatle seçmemiz lazım. Herkes gibi, Sayın Albayrak’ın da fikri olacaktır ve beyan edecektir. Saygı duymak gerekir ama düşüncelerine katılmıyoruz. Kendisinin bu düşünceleri tamamen kendisini bağlar. Biz federasyon olarak bütün kulüplere eşit mesafedeyiz. Bir kulübe ne daha yakın ne daha uzağız. Şu kulüp bize yakın, şu kulüp bize uzak kavramını ben kabul etmiyorum. Federasyonun son kalesi de düştü gibi yorumlar çok komik" dedi.

"İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor'a başkan adayı olacağı ve Federasyon kanadının da kendisini destekleyeceğini duyan Albayrak’ın kılıçlarını çektiği ve o yüzden Federesyon ile arasını açtığı" şeklindeki haberlerle ilgili olarak Keçeci, şu cevabı verdi:

"Trabzonspor’un kendi iç bünyesindeki konular TFF’yi hiç bir şekilde ilgilendirmez. Bu işler nöbettir, Nöbeti birileri alır ve teslim eder. Bugüne kadar böyle olmuştur, böyle devam edecek. Bu TFF için de geçerli tüm kulüpler için de geçerli. Yarın Trabzon’da seçim olur, seçime girerler. Hangi aday çıkarsa çıksın, çıkan adayla ilgili tavır koymamız, bu söz konusu bile olamaz. Sayın Nuri Albayrak bir takım cümleler sarfetti. Bizler de bunları takip ediyoruz. Sayın başkan belki Sivas maçı ile ilgili karar sonrası da böyle düşünmüz olabilir."

Keçeci, Trabzonspor-Sivasspor maçının 3-0 Sivasspor lehine tescil edeceğini ifade ederek, "Tahkim Kurulu her iki tarafı da dinleyerek, Sivasspor’un itirazını haklı buldu, Trabzonspor’un itirazını reddetti ve bizlere de Sivasspor’un hükmen galip sayılması tavsiyesinde bulundu. Kanunlara göre Tahkim Kurulu’nun aldığı karar kesindir. Bunun üzerine daha konuşmaya gerek yok. Sivaspor lehine 3-0 hükmen galip geldiği artık kesindir. Bunu ilk yönetim kurulu toplantımızda tescil edeceğiz" diye konuştu.

Kulüpler Birliği’nin Federasyon yönetiminden randevu talep edip, bayramdan sonra sorunları tartışmak için masaya oturacaklarını ve konunun kulüp gelirleri olduğunu hatırlatıldığında Keçeci, "Evet, biz her zaman hazırız. Zaten Kulüplerle sık sık bir araya gelip toplanıyoruz. D Smart’ın oluşumu çok güzel. Kulüplerin bu maddi kaynağa ihtiyacı var ama işin bir de hukuki boyutu var. Hatta etik boyutu var" dedi.

Affan Keçeci, "Kulüplerin baskısı olursa, illa da bu teklifi değerlendirelim derlerse?" sorusuna ise, "Evet kesin, bu işin Hukuki boyutu var" yanıtını verdi..

Fenerbahçe taraftarı yıllardır Ulusoy ve yönetimine tepkili. Beşiktaş camiası da son zamanlarda sırtını döndü. Ulusoy istifa ederse herşey çözülecek mi ?

Şimdi bakın, başta sayın başkanımız Haluk Ulusoy olmak üzere ben başkanvekili Affan Keçeci ve tüm yöneticilerimiz herkese eşit mesafedeyiz. Elbetteki gönlümüzde bazı renkler yatıyor. Ama asla bunu yönetimime bulaştırmıyoruz. Bakın , akşamları biz de yastığa başımızı koyuyoruz. Ama çok huzurluyuz. Vicdanen rahatız. Kulüplerin sıkıştığa zaman, zorda kaldıkları zaman Federasyonu, MHK’yi hakemleri suçlaması çok yanlış, çok ayıp...bu kaos da yaratıyor, ortamı geriyor, bunlara gerek yok. Biz her zaman aynı duruşumuzu sergileyeceğiz

KEÇECİ’DEN KULÜP YÖNETİCİLERİNE

Yönetici kardeşlerime öğüt vermek istiyorum. Kötü oyundan sonra, yenilgi veya beraberlikten sonra birilerini suçlamak çok kolay. Neden kendi futbolcunuzu eleştirmiyorsunuz. Neden yanlış transfer yaptık demiyorsunuz. Herkes kendi işini düzgün yaparsa sorun kalmaz. Sen elinden gelenin en iyisini yapmak için var gücünle çalışacaksın. Biz öyle yapıyoruz. İnanın ki çok huzurluyuz. Önce özeleştiri yapacaksın. Kendi işini düzgün yapmazsan bir şey elde edemezsin, ona buna sataşırsan kaybolup gidersin."

Bu dediğiniz olaya Beşiktaş Menajeri Sinan Engin çok yaklaştı. Galatasaray derbisinden sonra futbolcuları ile yaptığı şu konuşmayı dile getirdi: "Arkadaşlar hakemi ya da herhangi bir şeyi bahane olarak kullanmayılım. Çünkü çok kötüyüz. İyi oynamıyoruz. Toparlanmamız lazım." Ancak bu sözlerinin üzerinden 24 saat geçmeden Engin, "Hakemlerin içinde mafya var " dedi. İstediğini şampiyon yapar, istemediklerini yapmazlar" dedi. Bir anda tersine döndü işler. Bu değerlendirme neden söylenmiş olabilir?

Söylediğimiz gibi, herkes kendi önünü temiz tutacak.

Bu sözlerinden sonra Sinan Engin’e ceza verilir mi ? Son PFDK toplantısında ihtar almıştı?

Onu kurulumuz bilir...

Keçeci, milli takım ve Fatih Terim’e sonsuz güven duyduklarının altını çizerken, "Futbolculara ödenen primlerin gündeme getirilmesi son derece ayıp. Gerek ben gerek sayın başkan Ulusoy, gerekse teknik heyet ve futbolcular tüm çalışmaları bunun için yapıyoruz ve buna inanıyoruz. Geride kalan maçlardan gereken sonuçları alırız ve finallere gideriz. Hatta ben şunu söyleyeyim size. Hedef sadece oraya gitmek değil. Bizim hedefimiz büyük. Biliyorsunuz dünya üçüncüsü olmuş bir ülkeyiz. Bu derecenin altında kalan hiç bir şey bizi tatmin etmez artık. Çok mutlu olamayız. Hedefimiz dediğim gibi çok büyük. Dünya 3.lüğünün üstüne çıkmalıyız, çıtayı yüksetmeliyiz" dedi.

Milli takımda futbolcular ve teknik heyete ödenen primler tartışma konusu oluyor. Genelde kötü futbol veya yenilgilerde bu gündeme geliyor ? Futbolculara çok mu para ödeniyor ?

Hayır hayır...Bakın çocuklar bizden hiç bir zaman için para istemediler. Bu konuyu hiç açmadılar dahi...Ne veriliyorsa yönetimimiz tarafından belirleniyor ve ödeniyor. Bunun konuşulmaması lazım. Para konusu çok ayıp bir şey

Bu haksız bir kazanç mı peki ? Dünyadan örnekler var...Örneğin Almanya milli takımında grup maçlarına prim yok, sonra kademeli olarak prim artıyor...Bu konuda yeni bir sistem üzerinde duruyor musunuz?

Tekrar söylüyorum. Bu onları hakları onların emekleri...Bu onların zaten görevi diye bakamazsınız olaya. Türk futbolunu ve Türkiye’yi temsil ediyorlar. Ayrıca, futbolu oynadıkları yaş sınırlı bu onların emeği ve yarınlarının garantisi. Bir kez daha söylüyorum. Para konusu çok ayıp ve bir daha konuşulmamalı, basın da bu konuyu gündememe getirmemeli. Nasıl bir lokantada yemek yedikten sonra hesabı öderken hala cüzdanımız gizli tutuyorsak, bu da öyle bir şey. Göz önünde olmamalı.

Sayın Keçeci sizi hep açık sözlü olarak tanıdık. Milli takım EURO 2008’e gidemezse Fatih Terim takımın başında kalır mı kalmaz mı ? Daha direkt bir soru sayın Terim’in ne kadar kredisi var ?

Bu yanlış bir değerlendirme. Bir kere şunu üzerine basa basa söyliyeyim. Fatih Terim Türkiye’nin en iyi ve başarılı teknik direktörü. Türkiye’de daha iyisi yok. Yardımcıları ile beraber vargücüyle çalışıyor. Biz ona inanıyoruz. Sonuna kadar arkasındayız. Aldığı her karara saygılıyız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title