Haberler

Keban'da Köylülerden İftar Yemeği

Keban ilçesinde Altınkürek köylüleri, geleneksel köy iftarında buluştu.

Keban ilçesinde Altınkürek köylüleri, geleneksel köy iftarında buluştu.

Keban Altınkürek köyü muhtarlığı ve Altınkürek Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği (Altın-Der), iftar yemeği verdi. Her yıl geleneksel olarak devam eden köy iftarı programı, bu yıl köyün cami bahçesinde yapıldı.

Altınkürek Köyü Muhtarı Güven Gülmez, yaptığı konuşmada, köyün önde gelenleri, maddi durumu iyi olan hayırseverlerin öncülüğünde köylüleriyle her yıl iftarlarını yaptıklarını söyledi.

Amaçların, birlik ve beraberliklerinin devam etmesi olduğunu vurgulayan Gülmez, "Ramazan ayı mübarek aydır. Bu ayda bir gün de olsa toplu olarak bir araya geliyoruz." dedi.

Altın-Der Başkanı Hüseyin Yılmaz da köylülerin birbirleri ile bağlarının kopmaması için birlik ve beraberliklerini pekiştirmek için geleneksel iftar programı ile bir araya geldiklerini belirterek, "Bu vesile ile hem iftar yapma fırsatı buluyor hem de hep birlikte köyümüzün sorunlarıyla ilgili istişare yapıyoruz." diye konuştu.

İftar yemeğine, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, İlçe Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Elazığ Milli Eğitim Şube Müdürü Ferhat Emre, Özel İdare Müdürü Sadi Oruç, SYDV Müdürü Hamza Doğan, Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği Sorumlusu Samet Bayır, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Kaya, İl Encümeni Abdultalip Deniz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve köylüler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Keban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title