Haberler

KCK Davasında 3 Sanığa Ceza

Güncelleme:

'Doğubayazıt KCK' davasında tutuklu yargılanan 3 sanık, 9 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum oldu.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Doğubayazıt KCK' davasında tutuklu yargılanan 3 sanık, 9 ile 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum oldu.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nce, PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya yönelik yaptığı operasyonda 6 Aralık 2011 tarihinde tutuklanan Yaşar Karakuş (38), Sudan Güven (38), Reyhan Çomak (47) hakkında Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan dava açıldı. Mahkeme, Demokratik Özgür Kadın Hareketi sorumluları Sudan Güven'i 9, Reyhan Çomak'ı 10.5, PKK/KCK terör örgütü sorumlusu Yaşar Karakuş'u 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ANNELER GÜNÜ DAVETİYESİ DELİLLER ARASINDA YERALDI

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, Doğubayazıt'ta anneler günü etkinliği için dağıtılan davetiyeler delil olarak gösterildi. BDP Kadın Meclisi imzası ile 6 Mayıs 2011 günü dağıtılan davetiyede, "Yaşamak güzeldir anne, yaşamak senin için. Yaşamak güzeldir anne, yaşamak yarınlar için. Ölmek yaşamaktır yine, halkının yüreğinde. Ölmek güzeldir anne, ölmek özgürlük için. Uğur'lar, Enes'ler öldürüldükçe çocuklar terörist ilan edilip cezaevine konuldukça bizim için 'Anneler Günü' acıların daha fazla hatırlandığı bir gün olarak kalacaktır. Erdoğan'ın anneler gününde annelere armağanı gözü oyulmuş ve kulakları kesilmiş çocukların cenazeleri oldu" sözleri suç unsuru sayıldı.

"MURAT KARAYILAN SEÇİM ÇALIŞMASI İÇİN PARA GÖNDERDİ"

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, gizli tanık 'Ağrı Dağı'nın beyanlarına yer verildi. Terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'ndaki elebaşlarından Murat Karayılan tarafından 2011 genel seçim çalışmalarında kullanılması için 120 bin dolar gönderildiğini ileri süren gizli tanık, bu paranın 3 sanık tarafından alındığını ve bir kısmının amaçları doğrultusunda kullanmadıklarını iddia etti. Gizli tanık 'Ağrı Dağı', dolarların büyük bir bölümünü sanıkların şahsı ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları için örgüt tarafından ifadelerinin alındığını öne sürdü. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Karayılan Anneler Günü Erzurum Sudan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title