Haberler

"Kazan" Operasyonunda 17 Kişiye Gözaltı

Eskişehir Polisinin 4 İlde Eş Zamanlı Düzenlediği Operasyonda, 8 İldeki Kamu Hastanelerinde Gerçekleştirilen Yemek İhalelerine Fesat Karıştırdıkları ve Silah Ticareti Yaptıkları İddia Edilen 17 Kişi Gözaltına Alındı.

Eskişehir polisinin 4 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, 8 ildeki kamu hastanelerinde gerçekleştirilen yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları ve silah ticareti yaptıkları iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin "Kazan" kod adıyla gerçekleştirdiği operasyonda, Eskişehir, İstanbul, Trabzon ve Çanakkale'nin Biga ilçesinde 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyon kapsamında 8 ildeki kamu hastanelerinde yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları, ihalelere kendilerine ait birden fazla firmayla girdikleri ve silah ticareti yaptıkları ileri sürülen 17 kişi yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 6 mermi, kamu hastanelerinin yemek ihalesiyle ilgili dokümanlar ve ihaleyle ilgili bilgilerin olduğu bir adet dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Eskişehir Emniyeti'nde işlemleri tamamlanan H.T. (38) C.L. (28), S.A. (39), A.E. (34) ve E.K. (33) adliyeye sevk edildi. Operasyonda gözaltına alınan 10 kişinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, 11 ruhsatsız tabanca ile yakalanan 2 kişinin de daha önce tutuklandığı bildirildi.

(EC-OÖ-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title