Haberler

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Açıklaması

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı makamında ziyaret etti.

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Şeker Fabrikasının imar planı ile ilgili çeşitli spekülasyonların olduğunu belirterek, "Buranın geleceği ile ilgili kararı verecek olan çiftçilerin kendisi olması gerekir" dedi.

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naşit Eşik ile üyeler Mustafa Günaydın, Hüsnü Seçkin ve Remziye Bilal, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Burası bizim çalışma bölgemiz. Her bölgeden insan çalışıyor. Böyle tesisler ekonomi açısından çok önemli. 59 yıldır şeker fabrikası bu çevreye hizmet eden bir kuruluş. Orta Anadolu Bölgesi çiftçinin geçimine katkı sağladığı gibi ülke çapına da katkı sağlamaktadır. Kayseri Şeker Fabrikası bütün standartlara uygun olarak faaliyetini yürütüyor. Dolayısıyla bu da büyük sanayi kuruluşlarının aradığı niteliklerdir" diye konuştu.

Şeker Fabrikasında kaliteli şekerin üretildiğini belirten Akay, " Türkiye'de 33 tane şeker fabrikası bulunuyor. Birinci sırada Boğazlıyan ikinci de Kayseri Şeker Fabrikası bulunuyor. Boğazlıyan'da zaten bizim bünyemizde bulunuyor. Bu şeker fabrikasını geleceğe taşıma açısından çok önemli. Bütün çalışanlarımızla topyekun burayı yaşatmaya çalışıyoruz. Ayrıca son günlerde buranın imar planı ile ilgili çeşitli spekülasyonlar var. Biz şöyle düşünüyoruz; Kayseri Şeker Fabrikası topyekun çiftçinin malı. Burada sadece Orta Anadolu çiftçisinin hakkı yok. Türkiye'deki bütün çiftçilerin hakkı var. Buranın 31 tane ortağı var. 31 ortağın 25 tanesi kooperatif kuruluşu. Türkiye'deki kooperatiflerin hissedarlığı var. Dolayısıyla bunlarında milyonu aşkın ortakları var. Dolayısıyla buranın geleceği ile ilgili kararı verecek olan çiftçilerin kendisi olması gerekir. Bir başkasının bunun üzerinde söz söyleme hakkının olabilmesi için çiftçilerin izninin alınması gerekir. Biz bu olayı böyle değerlendiriyoruz. Çiftçinin izni olmadan bu işin başka türlü gelişmesi mümkün değildir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naşit Eşik ise, Dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Akay'a bilgi verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay Saraybosna Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title