Haberler

Kayseri: Kayseri'de Yerel Yönetimler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yurtdışında çalışan gurbetçi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen Kayseri'yi ve Kayseri Kültürü'nü tanıtıcı program başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yurtdışında çalışan gurbetçi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen Kayseri'yi ve Kayseri Kültürü'nü tanıtıcı program başladı.

Programa katılan çocuklarının ailelerinin de yer aldığı açılış programında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Oktay Durukan, yabancı ülkelerde hayatlarını kazanmak zorunda olan ailelerin çocuklarının kültürümüzden ve dilimizden uzak kaldıklarını belirtti. Durukan, "Düzenlediğimiz bu etkinliklerle gurbetçi çocuklarımızın oldukça zengin tarihi ve kültürel değerlere sahip şehrimizi daha yakından tanımalarına ve onların Türkiye'de yaşayan yaşıtlarıyla aynı birikime sahip gençler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz etkinliklerimizde misafir ağırlama, Kayseri evinin döşenmesi, Kayseri'de doğmuş veya yaşamış büyüklerimiz, Kayseri mutfağı, tarihi ve doğal güzellikleri ile Kayseri folkloru gibi konularda gurbetçi çocuklarımıza bilgiler aktaracağız. Bu etkinliğimizin ilk grubu sizlersiniz ve bunun 2, 3 ve 4. grupları da olacak. Yaklaşık 4 gün sürecek olan programda bugün Kent Müzesi'ni ve Kayseri Evi'ni sizlere gezdireceğiz. Daha sonraki günlerde yine şehrimizin değişik mekanlarını gezdirip bilgiler sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

7-15 yaş arası çocuklardan oluşan grup daha sonra Kent Müzesi'ne giderek burada hem müzeyi gezdi hem de ekranlardan Kayseri hakkında genel bilgiler aldı. Daha sonra Beştepeler Parkı'na gurbetçi gençler burada Kayseri Evi'ni gezerek geleneksel Kayseri mimarisi ve ev yaşantısı hakkında bilgi sahibi oldu. Kullanılan ev aletlerinden kıyafetlere, evin mimarisinden içindeki sosyal yaşantıya kadar geziye katılanlara geniş bilgiler aktarıldı. Burada gurbetçi çocuklara daha sonra Kayseri Türküleri'nden oluşan mini bir de konser verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title