Haberler

Kayseri'deki Terör Saldırısı

Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşen Piyade Çavuş Arif Tuğ'un naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum'a getirildi.

Kayseri'deki terör saldırısında şehit düşen Piyade Çavuş Arif Tuğ'un naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum'a getirildi.

Şehit Tuğ'un Türk bayrağına sarılı naaşının, askeri kargo uçağı ile Kayseri'den getirildiği Erzurum Hava Meydan Komutanlığında tören düzenlendi.

Şehit Arif Tuğ'un babası Haydar Tuğ, kardeşi Cihan Tuğ ve yakınlarının da aynı uçakla geldiği havalimanında, askerlerce uçaktan indirilen şehit Tuğ'un cenazesi bir süre omuzlarda taşınıp katafalka konuldu. Bu sırada şehidin babası Haydar ve kardeşi Cihan Tuğ gözyaşlarını tutamadı.

Haydar Tuğ ile oğlu Cihan Tuğ'u, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu teselli etti.

"Ağlama, metin ol, düşmanı sevindirmeyelim"

Şehit babası Haydar Tuğ'u, kendisine sarılarak teskin etmeye çalışan Azizoğlu, "Ağlama, metin ol, düşmanı sevindirmeyelim." dedi.

Tören alanında dua edilmesinin ardından şehit Tuğ'un Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında askeri helikoptere konuldu.

Şehit Tuğ'un naaşı daha sonra helikopter ile Oltu ilçesine götürüldü. Arif Tuğ'un babası Haydar, kardeşi Cihan Tuğ ile bazı yakınları da aynı helikopter ile Oltu'ya gitti.

Bu ilçeden karayolu ile baba ocağı Şenkaya ilçesine götürülen şehit Tuğ'un naaşı, yarın Şenkaya ilçesi Çamlıalan Mahallesi'nde, öğle vakti düzenlenecek cenaze töreni sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.

Havalimanındaki törene, Azizoğlu, Taşkesenlioğlu ve Özoğlu'nun yanı sıra MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, askeri erkan ile şehit yakınları katıldı.

Nişanlı olan Piyade Çavuş Arif Tuğ'un 5 çocuklu ailesinin en büyüğü olduğu, terhisine 53 gün kaldığı ve vatani görevini tamamladıktan sonra evlenmeyi planladığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Zehra Taşkesenlioğlu Erzurum Kayseri Oltu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title