Haberler

Kayseri'de Necmettin Erbakan'ı anma programı düzenlendi

Güncelleme:

Kayseri'de Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının 11. yılı dolayısıyla "Necmettin Erbakan'ı anma ve anlama" programı düzenlendi.

Kayseri'de Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının 11. yılı dolayısıyla "Necmettin Erbakan'ı anma ve anlama" programı düzenlendi.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen anma programı, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Erbakan'ın hayatından kesitlerin izletildiği programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Erbakan'ın 29 Ekim 1926'da dünyaya geldiğini ve öğrencilik hayatının başarılarla dolu olduğunu söyledi.

Üniversitedeki başarılı öğrencilik hayatının ardından Erbakan'ın devlet tarafından Almanya'ya gönderildiğini ve oradaki sanayi çalışmalarını yakından takip etme fırsatı bulduğunu belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Almanya'daki sanayileşmeyi, fabrikaları görünce Erbakan hocamızın kafasında şimşekler çakmaya başladı ve raporlar tuttu. Oradaki sanayi hamlesini ülkemize taşımanın yollarını hayal etti. 1973 seçimlerinde 48 milletvekiliyle Milli Selamet Partisi meclise girdi ve Erbakan hoca Ecevit ile hükümet kurdu. O dönemde 215 fabrika temeli atıldı. Bu temellerden 70 tanesi hayat geçti. Bugün oraları mirasyedi evlatlar gibi sata sata mahvettiler."

Güneş, Erbakan'ın her zaman milli sanayi hamlesinden yana, dışa bağımsız bir Türkiye hayali kurduğunu vurguladı.

Programa Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Titiz, Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Gelecek Partisi İl Başkanı Zülküf Arslan, HDP Kayseri İl Başkanı Dağıstan Budak, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Kayseri Güneş Sp Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title