Haberler

Kayseri: 3 Kasım 2006 Dünya Engelliler Günü

- AK Parti Kayseri Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Taner Yıldız, 3 Aralık 2006 Dünya Engelliler Günü ile İlgili Bir Yazılı Açıklama Yaptı.

- AK Parti Kayseri Milletvekili ve Meclis Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Taner Yıldız, 3 Aralık 2006 Dünya Engelliler günü ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Hükümet olarak özürlülerin sorununu çözümüne yönelik bir takım önlemler aldıklarını dile getiren AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, tam anlamıyla çözüm sağlanması için tüm kurumların ve kesimlerin ortak çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:

"Bugün itibariyle dünya nüfusunun yüzde 10'u, ülkemiz nüfusunun ise yüzde 12'si özürlü, yani yaklaşık 7 milyon 600 bin dolayında özürlü vatandaşımız vardır. hekimlerimizin özürlülüğü önleyen ve onların sağlık sorunlarına çözüm üretmesine yönelik başarılı çalışmaları bizi memnun etti. Hükümet olarak özürlülerimizin kendi kendini yenmesi ve belli bilgi ve kültür düzeylerine ulaşması, meslek edinip üretken hale gelmesi için büyük çaba sarfetmekteyiz. özürlülerin yaşamlarını sağlaması için bir takım uygulamaları da yürürlüğe koymuş bulunuyoruz. Türkiye'nin devrim niteliğindeki ilk özürlüler yasası ile özürlü aylıkları 51 YTL'den 225 YTL'ye çıkardık. 18 Yaşının altındaki engellilere bugün itibariyle 146 YTL civarında aylık almaları sağlanmıştır. Özürlülerin sorunlarının çözebilmenin yolu tüm kurum ve kesimlerin çabası ile mümkündür."

(YS-ŞA-ŞA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title