Haberler

Kayalıklara Düşen Sporcu Helikopter İle Kurtarıldı

Erzincan'da düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda mesafe yarışmaları için havalanan sporculardan Ukraynalı Valeriy Morozov, Düzali Mezrası diye adlandırılan dağlık alana düştü.

Erzincan'da düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda mesafe yarışmaları için havalanan sporculardan 55 yaşındaki Ukraynalı Valeriy Morozov kalkıştan bir süre sonra Düzali Mezrası diye adlandırılan dağlık alana düştü. Göğsünden yaralanan sporcu 3'ncü Ordu Komutanlığı'ndan hareket eden skorsky tipi helikopter ile kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Erzincan'da 6 gündür devam eden ve zaman zaman rüzgar ve elverişsiz hava koşulları ile iptal edilen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasının son gününde sporcular 2 bin metre yükseklikteki Çakırman Tepesinden 91 kilometrelik mesafe yarışmaları için atlayış yaptı. Saat 13. 00 sıralarında peş peşe havalanan 82 sporcu içerisinde bulunan 55 yaşındaki Ukraynalı pilot Valeriy Morozov, esen ters rüzgarın etkisi ile Üzümlü ilçesine bağlı Demirpınar köyü yakınlarında bulunan Düzali Mezrasındaki kayalık alana düştü.

Göğsünden yaralanan sporcuya ilk müdahale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından yapıldı. 3'ncü Ordu Komutanlığından havalanan askeri helikopter yaralı paraşütçüyü alarak Erzincan Devlet Hastanesi B Blok'a getirdi. Sedye ile alınan sporcu ambulans konularak A Blok'a götürüldü. Burada tedavi altına alınan Ukrayna'lı sporcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title