Haberler

Kayak sezonunu açan Cıbıltepe'ye İran, Irak ve Azerbaycan'dan ilk turist kafileleri geldi

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne İran, Irak ve Azerbaycan'dan ilk turist kafileleri geldi.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne İran, Irak ve Azerbaycan'dan ilk turist kafileleri geldi.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Cıbıltepe'ye hafta sonu yeni kayak sezonunu açmasının ardından yabancı turist kafileleri gelmeye başladı.

İran, Irak ve Azerbaycan'dan gelen ilk turist kafileleri güneşli havada kayak, snowbord ve kızak kaymanın keyfini yaşadı.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin müdürü Bora Kanber, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun açılmasıyla kayak merkezinde yoğunluğun artmaya başladığını söyledi.

Kanber, muhteşem güzel bir havada, Sarıkamış'ın karla kaplı sarıçam ormanları içinde kayak keyfi yaşandığını belirterek, "Şu anda bölgemize yakın ülkelerden İran, Irak hatta Azerbaycan'dan yoğun şekilde misafirlerimiz var. Yılbaşı doluluk oranları şu anda yüzde 90'ların üzerine çıkmış durumda. Bu güneşli hava ve güzel kayak pistlerini tüm kayak severlerin kaçırmamasını isteriz." dedi.

İranlı tur operatörü Hamit Çarkçı da sezon başlangıcında ilk kayaksever grubu karın yağmasıyla Cıbıltepe'ye getirdiklerini ifade ederek, "Sarıkamış İranlıların vazgeçemeyeceği bir kayak merkezi, kristal karı, sarıçam ormanlarını çok seviyorlar. İkinci grubumuzu yılbaşında getireceğiz. İnşallah kazasız belasız iyi bir sezon geçireceğiz." diye konuştu.

İran'dan gelen Fatıma Safayi ise Sarıkamış'taki kayak merkezine hayran kaldıklarını dile getirerek, "Sezonun başlangıcında İran'dan 50 kişilik grup olarak geldik. Cıbıltepe'nin kristal karı meşhur, pistler de ormanlık alanda olduğu için herkese buraya gelmelerini tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan turist Irak İran Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title