Haberler

Kasımpaşa - Fenerbahçe Maçının Ardından(1)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum: "bugün Daha İyi Oynayan Takım Kazandı"

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ DAUM: "BUGÜN DAHA İYİ OYNAYAN TAKIM KAZANDI"

"GOLÜ ATAN BEKİR'İN ŞAMPİYONLUK YOLUNDA ÇOK BÜYÜK KATKISI OLDU"

KASIMPAŞA TEKNİK DİREKTÖRÜ VURAL: "İKİNCİ YARI FENERBAHÇE DAHA BASKILI OYNADI"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Kasımpaşa'yı 1-0 yendikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında daha iyi oynayan takmımın maçı kazandığını ifade ederek, "Son haftalarda oyuncularım antrenmanlardaki taktiği en iyi şekilde sahaya yansıttı. Saat 15.00'te maç oynamanın kolay değil. Maçta olmak için 45 dakika gerekti. İkinci yarıda tempoyu yükselttik, daha fazla baskı kurduk ve pozisyon ürettik. Ancak ürettiğimiz pozisyonlarda başarılı olamadık, biraz talihsizlik, biraz dikkatsizlik vardı. Bugünkü maçta altın değerinde bir gol attık. Daha fazla gol atabilirdik" dedi.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü atan Bekir'in performansından da övgüyle bahseden Daum, "Özellikle Bekir adına çok seviniyoruz. Bütün sezon çok çalıştı. Belki her zaman forma şansı bulamadı, ama bugünlerde ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Şampiyonluk yolunda bu golü atmakla çok büyük katkısı oldu" diye konuştu.

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Bursaspor maçıyla ilgili bir soruya da Daum, şu yanıtı verdi:

"Bursaspor bugüne kadar çok iyi oynadı. Bugün de iyi oynarsa bizim için sürpriz olmaz. Ancak Galtaasaray için de çok önemli bir maç. Galip gelerek bize ve Bursaspor'a daha yakın olmak isteyecek. Bu tip maçlar her zaman açık geçer. Tabii bizim umduğumuz şey Bursaspor'un puan kaybetmesi" dedi.

Maçtan önce Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın kulağına ne söylediğiyle ilgili soru üzerine Alman teknik adam, "Tam hatırlamıyorum, ama gelecekte yapacağım tatille ilgili konuştum galiba" yanıtını verdi.

Daum, ikinci yarıda oyundan çıkan Mehmet Topuz'un her futbolcu gibi çıkmak istemediğini ve üzüldüğünü belirterek, "Onu tebrik ettim. Ne kadar iyi işler yaptığını söyledim" dedi. Bir gazetecinin, "Haftaya Bekir ile Bilica arasında seçim yapmakta sıkıntı yaşar mısınız?" sorusu üzerine, "Bu tip problemler beni sevindirir. Bazı durumlarda kadromuz sakatlıklar ve cezalılar yüzünden daralmıştı. O tip sıkıntılar hocayı üzer. Şimdi kadro daha geniş oluyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Karşılaşmanın tek golünü atan Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün de kritik haftada çok zor görünen bir maçta galip geldiklerini belirterek, "Kazandığımız için mutluyuz. Burada bizi destekleyen taraftarımıza da teşekkür ederim. Maç boyunca çok üstün oynadık. Çok ciddi pozisyonlar kaçırdık. Ancak vazgeçmeyip hep golü düşündük. Artık akşamki maçı bekleyeceğiz. Bundan sonra kalan haftalarda sadece kendi işimizi düşüneceğiz" dedi.

Attığı golle ilgili soru üzerine Bekir, "Fenerbahçe formasıyla ilk defa gol attım. İnanılmaz derecede mutluyum. Golü kimin atacağı önemli değildi. Hafta boyunca derbi gibi bu maçı önemsedik ve kazandık" yanıtını verdi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise, ilk yarıda takım olarak daha üstün oynadıktan sonra ikinci yarıda oyun anlayışlarını değiştirdiklerini ifade ederek, "İkinci yarıda 56. ve 75. dakika arasında Fenerbahçe daha baskılı oynadı. Bizi kendi sahamızdan çıkarmadı. 76. dakika bir korner topunda gol oldu. Golden önce iki oyuncu değiştirdik. Golden sonra atak yapalım diye çok uğraş verdik. Fenerbahçe golden sonra skoru korumaya çalıştı. Biz çevirelim diye uğraş verdik, ama olmadı" diye konuştu.

Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın iyi maç yönettiğini de vurgulayan Vural, "Türk hakemliği adına çok mutluyum. Çakır, Fulham-Hamburg maçını yönetecek. Bugün de iyi yönetti" dedi.

Yılmaz Vural, 36 puanları olduğunu, küçük de olsa düşme tehlikesi yaşamamak için önümüzdeki hafta en az 1 puan almak istediklerini kaydetti. Bir gazetecinin, "Maç öncesi Daum ile neler konuştunuz" sorusu üzerine Vural, "Daum'un kişiliğine yorumum olmaz. Türk ve yabancı antrenör arasındaki uçurumun gerekçesi nedir diye hep merak etmişimdir. Zaman zaman bununla ilgili konuşmuşumdur. Maçtan sonra tebrik ettik, kutladık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title