Haberler

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'den 'Turizm Haftası' Açıklaması

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 'Turizm Haftası' Nedeniyle Yapmış Olduğu Açıklamada, Turizm Sektörünün 'Bacasız Sanayi' Olduğunu Söyledi.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 'Turizm Haftası' nedeniyle yapmış olduğu açıklamada, turizm sektörünün 'Bacasız sanayi' olduğunu söyledi.

Vali Erden, "Değişik mekanlarda yaşayan insanlarda hayat standardı yükseldikçe çeşitli yerleri görme arzusu oluşur. Bu hepimiz için önemli bir duygudur. Son yüzyılda trilyon dolarlık bacasız sanayi olan turizm sektörü gelişmektedir. Bizler millet olarak misafirperver, konuklarımızı çok önemseyen bir kültür mayası ile kendimizi şekillendirmişiz. Bu bizim için çok önemlidir. Ben bunu bir önemli avantaj olarak değerlendiriyorum. Ülkemize gelerek değişik mekanlarda ve tatlarla buluşan insanların memnuniyetle ayrılması daha fazla insanların da gelmesini sağlar. İhracatta ara mal olarak hammaddeyi dışardan getiriyoruz, işliyoruz ve yine dışarı satıyoruz. Bu süreç içerisinde de eğer ithalat yapamazsanız ihracatınız da artmıyor. Ama turizm öyle değil. Turizmde bütün değerler bizim değerimiz, bütün kaynaklar bizim kaynaklarımız ve aynı zamanda potansiyelimizdir. Sanki ithalat değil de ihracat yapar gibi gelen misafirlerimize iyi davrandıkça sanki ihracat yapmış gibi oluruz" dedi.

Turizm sektörünün aynı zamanda 40 alt sektörü de sürükleyen bir sektör olduğunu da belirten Vali Erden, "Fransa bir yılda nüfusundan fazla turist çekmekte. Türkiye'de ise ancak nüfusumuzun üçte biri kadar turist çekebiliyoruz. Ama turizm zenginliğine göre bizim de nüfusumuzdan daha fazla turist çekebilme imkanımız var. Avrupa, Asya ve Afrika üçgeninde sahip olduğumuz ülkemiz topraklarında binlerce yıl boyunca yaşamış olan insanlık tarihi, Anadolu topraklarında çok zengin tarihi zenginlikleri bizlere zenginlik olarak bırakmışlardır. Bu nedenle tarihi eserlerimiz, kalıntılarımız, zenginliklerimiz çok fazladır" diye konuştu.

Vali Erden, daha sonra şunları söyledi:

"Millet olarak birçok değerle de mayalanmışız ve kendimizi bu noktalara getirmişiz. Bu nedenle Kars'ın da bu anlamdaki değerlerini korumak dolayısı ile iç ve dış turizmde bir zihniyet değişikliğine gerek var. Bunu da dünya standartlarında değerlendirmek gerek. Bu da bu değerlerimizin tanıtımının gerekliliğini ön plana çıkarıyor. Böylece de turist tanıdığı zaman ülkemize geliyor, tanıdığı zaman da başkasına tanıtıyor. Bu nedenle de bizlerin iyi bir ev sahipliği yapmamız, önemli bir yer tutuyor. Bu nedenle de bütün Kars halkına sesleniyorum. Kars, turizmde önü açık olan bir ildir. Bu nedenle de bu değerlerimize sahip çıkalım ve bacasız fabrika olan turizmden faydalanalım." (BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title