Haberler

Kars'ta Yapı Kooperatifi Mevzuatında Değişiklik

Kars'ta, Kooperatifler Kanunu ile İlgili Mevzuat Gereği Yapı Kooperatiflerinin Tüm İş ve İşlemlerinin Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü Tarafından Yürütüleceği Bildirildi

Kars'ta, Kooperatifler Kanunu ile ilgili mevzuat gereği yapı kooperatiflerinin tüm iş ve işlemlerinin Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından yürütüleceği bildirildi.

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yapı kooperatiflerinin tüm iş ve işlemlerinin 13 Aralık 2010 tarihinden itibaren Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na devredildiğine dair kanunun 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

'Yapı kooperatifleri ile ilgili bilgiler Bakanlığımız bünyesinde kurulan e-kooperatifler sitesinde mevcut olup, elektronik ortamda takibi yapılmaktadır. Genel kurul toplantıları yapılan tüm kooperatiflerin bilgileri Bayındırlık ve İskan Bakanlığı kooperatif sitesine aktarılmıştır. Konut yapı kooperatifleri, küçük sanayi siteleri ve toplu iş yerleri yapı kooperatiflerinin ana sözleşmeleriyle mevcut kooperatiflerin genel kurul toplantılarında düzenlenen tüm matbu evraklar, müdürlüğümüzde mevcut olup ilgili kanun ve mevzuat gereği tüm iş ve işlemler, kurumumuzca takip edilmektedir.'

(ED-CD-MİS-MHD) - KARS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title