Haberler

Kars: Sudanlılar'ın Halay Keyfi

Kars'ta, Ani Harabeleri'nde Köylülerle Halaya Tutuşan Fakat Bir Türlü Ayak Uyduramayan Sudanlılar, İlginç Görüntüler Oluşturdu.

Kars'ta, Ani Harabeleri'nde köylülerle halaya tutuşan fakat bir türlü ayak uyduramayan Sudanlılar, ilginç görüntüler oluşturdu.

Ani Harabeleri, Kafkas Kültürleri Festivali kapsamında bir araya gelen ve kısa sürede aralarında kaynaşma ortamı oluşturan 10 ülkenin kültür ve sanat elçilerini bir araya getirdi. Her biri bir diğer ülkeye binlerce kilometre mesafede bulunan Bangladeş, Bulgaristan, Ermenistan, Estonya, Gürcistan, Hindistan, Küba, Macaristan, Rusya ve Sudan'a ev sahibi Türkiye'nin de folklor ekipleri eklenince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Ani Harabeleri'nde bu ülkelerin halk dansları toplulukları müziklerini bile bir arada çalarak ortak bir dayanışma örneği sergiledi.

Özellikle farklı renkleri ve danslarıyla bilinen Sudanlı sanatçılar, halayın gözdesi oldu. Her ülkenin kendine ait çalgılarından çıkan aynı müzikle eğlenen Sudanlılar, halaya ayak uyduramayınca kendi figürleriyle oyuna devam etti. Ani Harabeleri'nin bitişiğinde bulunan Ocaklı köylüleri de halaya katıldı ve Sudanlılar'a oyunu öğretmeye çalıştı.

Coşkulu halaydan sonra Ani Harabeleri'nde dolaşan ve hatıra fotoğrafları çekilen ekiplerden Bulgaristanlılar ise bir kiliseye girerek kısa bir ayin yaptı. Yaklaşık 20 dakika süren ayinde şarkı okuyan Bulgaristanlılar, diğer ülkelerin sanatçıları tarafından alkışlandı. 3. defa festivale katılan ve her Ani Harabeleri'ni ziyaretlerinde hatıra olarak bölgeden taş götüren Ermeniler, yine çevreden taş topladı. Ermeniler, topladıkları taşları Ermenistan'a götürmek için önce temizledi sonra da poşetlere yerleştirdi.

Ani Harabeleri ziyaretinde bazı kız çocukları da bir sanatçının uzun ve örgülü saçlarıyla ilgilendi. Örgülere dokunan çocukları fark eden sanatçı saçlarına dokunulmaması istedi ve uyararak yanından uzaklaşmalarını sağladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title