Haberler

Karacasu, Etnografya Müzesine Kavuştu

Aydın'ın Karacasu İlçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Karacasu Belediyesi İşbirliğiyle Yaptırılan Etnografya Müzesi, Düzenlenen Törenle Açıldı.

Aydın'ın Karacasu ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Karacasu Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan etnografya müzesi, düzenlenen törenle açıldı.

Türk kültürünün en eski yerleşimlerinden olan Karacasu'da ortaya çıkarılmış birçok eserin sergilendiği müzenin açılışını ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler yaptı. İlçe merkezinde bulunan müze binası önünde yapılan törene Vali Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Belediye Başkanı Emin Mete, televizyon programı yapımcısı Coşkun Aral, kamu kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başkan Mete, Karacasu'yu hak ettiği yerlere gelebilmesi için daha birçok yatırım gerektiğini söyledi. İlçenin tarihi değerler bakımından zengin bir yöre olduğuna değinen Mete, bu yüzden açılışı yapılan etnografya müzesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Müzenin yapılmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın büyük katkıları olduğunu ifade eden Mete, "Toplam 500 metrekare kapalı alana sahip olan müze binasında ilçenin önemli kültürel varlıklarından seramik, sıcak demir, deri ve el sanatları

türlerinde ortaya çıkarılmış bin değişik eser sergilenecek. Müzedeki eserler, vatandaşlarımızın ve çevredeki müzelerden bağışlanan eserlerden oluşmaktadır. Müzenin işletmesini Afrodisias Müzesi yetkilileri yapmakta ve biz de belediye olarak onlara personel desteği vermekteyiz" dedi.

Kültürel mirasların insan yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Vali Malay da, bu hazinelerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Anadolu topraklarının çok büyük bir kültürel miras üzerinde bulunduğunu belirten Vali Malay, "Bize atalarımızdan miras kalan bu eserleri gelecek nesillere bırakmalıyız. Onlarda bu eserlere bakıp geçmişleri hakkında bilgi edinsinler. Kültürlerin yaşatılacağı en güzel yerler müzelerdir. Günümüze kadar gelen eserlerin gelecek nesillere aktarılacağı

ve korunacağı yerler de buralarıdır. Bu yüzden müzelerimize büyük önem vermeliyiz" diye konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından müzenin açılışı fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve Vali Malay tarafından yapıldı. Daha sonra müzeyi gezen protokol üyeleri, müzede bulunan eserler hakkında Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka'dan bilgi aldı.

(İK-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title