Haberler

Karabük Yılda 177 Ton Çöp Üretiyor

Karabük Çevre Derneği, Karabük Belediyesi, Karabük Valiliği ile Proje Üretim ve Sinerji Merkezi Tarafından Ortaklaşa Yapılan 'Evsel Atıkların Yerinde Ayrıştırılması' Projesi Kapsamında Yenişehir Kulübünde "Evsel Atıkların Yerinde Ayrıştırılarak Toplanması ve Halkın Eğitimi" Konulu Toplantı Düzenlendi.

Karabük Çevre Derneği, Karabük Belediyesi, Karabük Valiliği ile Proje Üretim ve Sinerji Merkezi tarafından ortaklaşa yapılan 'Evsel Atıkların Yerinde Ayrıştırılması' projesi kapsamında Yenişehir kulübünde "Evsel Atıkların Yerinde Ayrıştırılarak Toplanması ve Halkın Eğitimi" konulu toplantı düzenlendi.

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Karabük'te yazın 92 ton kışın ise 85 ton çöp üreten il'de yıllık 33 ton katı atık ortaya çıktığını ve bu proje sayesinde Karabük'te çevre kirliliğinin önünü geçileceğini kaydetti. Başkan Erer, " Türkiye'de yılda ortalama 65 bin çöp üretiliyor. Karabük'te ise kışın 92 ton, yazın ise 85 ton çöp üretiliyor ve yılda ortalama 33 ton katık atık ortaya çıkıyor. Kentimizde söz konusu evsel katı atıkların geri dönüşümünü sağlayarak, doğanın kirletilmesini azaltmak, doğal kaynak israfını önlemek, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen ve toplam 40 bin 280 euroluk bütçeye sahip bir proje geliştirilmiştir. Belediyemizin Karabük Çevre Derneği, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Karabük Valiliği Proje Üretim ve Sinerji Merkezi ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştireceği 'Evsel atıkların yerinde ayrıştırılarak toplanması ve halkın eğitimi projesi' 10 ay sürecektir. Proje süresince evsel atıkların yerinde ayrıştırılarak toplanması konusunda halkımızı bilinçlendirmeye yönelik çeşitli faaliyetler yapılacaktır. 40 bin 280 euroluk proje maliyetinin yaklaşık yüzde 11'lik bölümü, projenin ana ortağı olan Belediye Başkanlığımızca karşılanacaktır. Proje kapsamında evlere renkli poşetler dağıtılacak ve çöplerin ayrıştırılarak toplanması işlemi evlerden başlatılacaktır" dedi. Vali Can Direkçi ise, Karabük'te önemli bir proje hayata geçeceğini belirterek projeye katkı verenlere teşekkür etti. Vali Can Direkçi'de şöyle konuştu:

"Proje yapma, proje geliştirme ve geliştireceğimiz projeleri toplumun sorunlarına endeksli bir şekilde ortaya koyma anlayışını Karabük'te özellikle son dönemde artan bir ivmeyle görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten bu proje bir ilk ve birkaç bakımdan önemi var. bir defa bu projeyle bir sivil toplum örgütü, bir yerel yönetim birimi ve bir kamu kurumu, bunun yanında mahalli idare olarak muhtarlıklarımız ve halkın kendisi bir araya geliyor ve bunları bir araya getiren bir yerel bir mekanizma, bu da Proje Üretim Merkezi. Bu bizim birlikteliğimizi göstermesi bakımından da çok önemli. El ele verdiğimiz zaman çok güzel sonuçlar, çok güzel çıktılar elde edebileceğimizi de gösteren çok önemli bir fotoğraf. Bizim Karabük'te görmek istediğimiz fotoğraf bu. Çevre hepimizin üzerinde gerçekten çok büyük titizlikle durmamız gereken bir alan. Bunu hep söylüyoruz ve Karabük'ün de çevreyle ilgili önemli problemleri var. Bunu çözmek için de sadece eleştirmek de yetmiyor. Hepimizin taşın altına elini koyması lazım. Hepimiz acaba bu çevrenin olumsuzluklarını ortadan kaldırmak için bana ne düşüyor diye kendi kendini sorgulaması lazım." dedi.

(YE-SD-Y)

25.01.2008 19:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title