Haberler

Kanada'da Şüpheli Öğrencileri "Soyarak Arama" Uygulamasına Son

Kanada'nın Quebec eyaletinde tartışmalara neden olan, liselerde şüphelenilen öğrencileri "soyarak arayabilme" uygulamasına son verildi.

Kanada'nın Quebec eyaletinde tartışmalara neden olan, liselerde şüphelenilen öğrencileri "soyarak arayabilme" uygulamasına son verildi.

Quebec eyaletindeki Neufchatel Lisesi'nde şubat ayında uyuşturucu bulundurduğundan şüphelenilen 15 yaşındaki bir kız öğrencinin aranması ile gündeme gelen uygulama, eyaletin yeni Eğitim Bakanı François Blais tarafından kaldırıldı.

Quebec Eğitim Bakanı François Blais, "aşağılayıcı ve gereksiz" olarak tanımladığı uygulamanın iptal edildiğini, bunun yerine şüpheli durumlara okul görevlileri yerine sadece haber verilecek polisin müdahale edeceğini açıkladı. Eyalet hukukçularına konuyu incelettiğini ve görüşlerini aldığını ifade eden Bakan Blais, onların tavsiyeleri ile daha iyi yönergeler oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Montreal'deki Neufchatel Lisesi'nde geçen Şubat ayında uyuşturucu sattığından şüphelenilen 15 yaşındaki bir kız öğrenci, okulun bayan müdiresi ile bir başka bayan görevli tarafından, kapalı bir odada iç çamaşırlarına kadar çıkarttırılıp aranmış, öğrenci de bu sırada battaniyeye sarılarak bekletilmişti. Öğrencinin ailesinin, olayı basına taşıması üzerine harekete geçen dönemin Eyalet Eğitim Bakanı Yves Bolduc, "yapılan uygulama diğer öğrencilerin sağlığı ve güvenliği ile ilgilidir. Uygulama tüm okullarda geçerlidir" diyerek uygulamayı savunmuştu.

"Strip search" (çıplak arama) uygulaması ile giyeceklerinin tamamını çıkarması istenilen öğrencilere, mutlaka vücutlarını örtecek bir örtü verilerek, uygulama süresince öğrencinin sadece giyecekleri aranıyor ve vücuduna dokunulmuyordu. Uygulamada, aramayı en az iki yetkili okul personeli yapıyor ve bu kişilerin cinsiyetinin, aranacak öğrencinin cinsiyeti ile aynı olması şart koşuluyordu.

Eğitim Bakanı Yves Bolduc, çıplak arama uygulamasını savunması üzerine artan tepkiler sonucu istifa etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title