Haberler

Kahramanmaraş: Toprağa Gömülü Bulunan Şahsın, Namus Cinayetine Kurban Gittiği Ortaya Çıktı

Kahramanmaraş'ta, cesedi bir çoban tarafından toprağa gömülü olarak bulunan şahsın, namus cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta, cesedi bir çoban tarafından toprağa gömülü olarak bulunan şahsın, namus cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Önsen Beldesi'nde ikamet eden ve kaynakçılık yaptığı öğrenilen Mehmet Gündeş (31), 3 Ekim 2005 tarihinde aniden ortadan kayboldu. Olayın Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi üzerine jandarma ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı. Aramalar sonuç vermezken, 23 Nisan 2006 tarihinde, merkeze bağlı Dereli Köyü Keklikpınar'ı mevkiinde bir çoban, yoldan geçerken toprağa gömülü vaziyette bir ceset gördü. Yapılan incelemede, cesedin kaybolan Mehmet Gündeş'e ait olduğu tespit edildi.

Cinayetin aydınlatılması amacıyla yürütülen teknik çalışma ile elde edilen belge, bilgi ve verilerin Bilgisayar Destekli Suç ve Suçlu Analizi Programı ile ilişkilendirilmesi sonucunda, jandarma ekipleri adım adım sonuca ulaştı. Jandarma tarafından oluşturulan uzman ekipler, maktul Mehmet Gündeş'in aynı beldede yaşayan Ayşe P. (26) isimli evli kadınla gönül ilişkisi bulunduğunu belirledi.

İddiaya göre, bu ilişki nedeniyle her iki aile arasında husumet yaşanmasının ardından Mehmet Gündeş Antalya'ya kaçtı. İlişkinin beldede duyulması üzerine Yaşar P, eşi Ayşe P.'yi babasının evine göndererek boşanma davası açtı. Daha sonra her iki aile biraraya gelerek Mehmet Gündeş'i ortadan kaldırma kararı aldı. Bunun üzerine Ayşe P, Antalya'da bulunan Mehmet Gündeş'i Kahramanmaraş'a çağırarak görüşmek istediğini söyledi. 3 Ekim 2005 tarihinde Kahramanmaraş'ta daha önce belirledikleri buluşma yerine gelen Mehmet Gündeş, Ayşe P.'nin ailesi ve yakın akrabaları tarafından kaçırıldı. Mehmet Gündeş öldürüldükten sonra Dereli Köyü yakınlarında toprağa gömüldü. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonunda Ayşe P, Ahmet Ş. (44), Yaşar P. (29), Mustafa P. (30), Ökkeş S. (44), Zeynep Ş. (59), Eşe P. (50) ve Ahmet P. (56) yakalanarak gözaltına alındı. Ayşe P, ifadesinde maktul Mehmet Gündeş ile 5-6 yıldır görüştüğünü ve aralarında gönül ilişkisi bulunduğunu itiraf etti.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şahıslar daha sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şahıslardan Ayşe P, Ahmet Ş, Yaşar P. ve Mustafa P. tutuklanırken, Ökkeş S. (44), Zeynep Ş. (59), Eşe P. (50) ve Ahmet P. (56) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firarda olan Aysel T. (38) ve Mehmet P.'nin (33) yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500

Yorumlar (1)

elif aşksarlanmobilWeb@haberler.com:

ah dayım benim senin ne işin var onlarla bıraksaydin ne halleri varsa görselerdı dualarimiz seninle inşallah çıkarsın ordan amin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title