Haberler

Kahraman; 'Kaptanlar Gemiyi Terk Etmez Deyip Meclis'e Açtım'

– TBMM Başkanı İsmail Kahraman 15 Temmuz başarısız darbe girişimiyle ilgili yaşadıklarını Kayseri'de anlatırken, "Televizyondan izledim, tanklar köprüye geliyor.

– TBMM Başkanı İsmail Kahraman 15 Temmuz başarısız darbe girişimiyle ilgili yaşadıklarını Kayseri'de anlatırken, "Televizyondan izledim, tanklar köprüye geliyor. Uçaklar neredeyse çatıyı havaya uçuracak. Ben çocuğumla konuştum (Namazımı kılıp meclisi açacağım) dedim. Kaptanlar gemiyi terk etmez, fareler terk eder. Meclisi açtık" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kayseri'de düzenlenen MTTB Platformu Vefa buluşmasına onursal başkan sıfatıyla katıldı. Kahraman kürsüye çıkarken, sunucunun 'Sur'da gedik açan kahraman' loganı ve gençlerin 'mücahit kahraman yolumuzdur' sloganlarıyla çıktı. Milli Türk Talebe Birliğinin kuruluşuyla ilgili anılar anlatan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kayserili olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı hatırlatarak, "Kayserililer, Kayserili paşanız Hulusi Akar ile övünün" dedi. Kahraman şöyle konuştu:

"Para her şey değil. İman her şey.  Gençlik olarak Müslüman kitle olsun diye çalışarak büyük bir güç meydana getirdik. Kesin 2 darbeyi engelledik. Yapamazsınız direneceğiz dedik. MTTB'nin o havası olsaydı 1980 darbesini yapamazlardı. Toplumun dik olması lazım. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Şehitlerimizi saygıyla yad etmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız millet meydanlara davet etmesiydi ne olacaktı? Kayserili paşanız Hulusi Akar ile övünün. Fethullah bir piyon. Hulusi Paşa (Askeri birliklerden herhangi bir araç çıkamaz) dedi. (Eyvah) dediler. Darbe girişimini 7 saat önceye aldılar. Televizyondan izledim, tanklar köprüye geliyor. Uçaklar neredeyse çatıyı havaya uçuracak. Ben çocuğumla konuştum (Namazımı kılıp meclisi açacağım) dedim. Kaptanlar gemiyi terk etmez, fareler terk eder. Meclisi açtık. Bombalar altındayız. Bütün şehitlerimizi Allah gani gani rahmet eylesin. Yeşil komünistler denilen bir dönemden bugünlere geldik."

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman Hulusi Akar Kayseri Politika Güncel Haberler

title