Haberler

Kadına Yönelik Şiddete "Danslı" Protesto

Güncelleme:

Kadına karşı şiddete yönelik başlatılan etkinliğe, parlamento muhabirleri ile kadın ve erkek milletvekilleri de dans ederek destek verdi.

Kadına karşı şiddete yönelik başlatılan etkinliğe, parlamento muhabirleri ile kadın ve erkek milletvekilleri de dans ederek destek verdi.

Sevgililer Günü'nde V-Day hareketi tarafından 160 ülkede başlatılan,

"Kadına yönelik şiddete dur" demek için dans etkinliğine parlamento muhabirleri ile bazı milletvekilleri de katıldı. Parlamento Muhabirleri Derneği'nin organizasyonuyla TBMM Basın Koridoru'nda gazeteci ve milletvekilleri müzik eşliğinde bir süre dans etti ve halay çekti. Etkinliğe AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı ile CHP milletvekilleri Veli Ağbaba ve Özgür Özel katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, bugün "dünyada 1 milyar kadın ayağa kalkıyor" etkinliğinin yapıldığını ve Türkiye'nin de çeşitli illerinde bu etkinliğe destek verildiğini belirterek, "Biz de TBMM'de kadın parlamenterler ve basında çalışan kadın arkadaşlarımızla birlikte bu etkinliğe katılmak istedik. Erkek parlamenter arkadaşlarımız da basından erkek arkadaşlarımız da bize eşlik ettiler. Bugün burada hiçbir parti yok, hepimiz tek yürek halinde, kadına karşı şiddete 'hayır' diyoruz" şeklinde konuştu.

CHP'li Melda Onur da "Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" mesajını verirken, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel "Tüm erkek parlamenterler adına dünyanın bu en büyük, en vicdan sahibi, en önemli gücünün karşısında saygıyla eğiliyoruz ve şunu söylüyoruz: Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin, şeker de yiyebilsinler. Kadınlar ölmesin, dans edebilsin ve bu dünyayı bizim için ve tüm evren için daha güzel kılabilsinler. Hepsinin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Muhabir: Ali Eyvaz

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Nur Bahçekapılı Özgür Özel Melda Onur Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title