Haberler

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Toplantısı

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, "Belediyelerin, Kadınların Bakış Açısına ve Kadınların Duygusal Zekasına İhtiyacı Var. Parlamentoda Kadın Milletvekili Oranında Yüzde 10'u Yakaladık, Hedefimiz Yerel Yönetimlerde de Yüzde 20'yi Yakalamak" Dedi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, "Belediyelerin, kadınların bakış açısına ve kadınların duygusal zekasına ihtiyacı var. Parlamentoda kadın milletvekili oranında yüzde 10'u yakaladık, hedefimiz yerel yönetimlerde de yüzde 20'yi yakalamak" dedi.

Grand Otel'de düzenlenen Kadına Yönelik Aile içi Şiddetle Mücadele Toplantısı'nda konuşan Şahin, düzenledikleri Siyaset Akademisi ile özellikle kadınların yerel yönetimlerde yer alması için eğitimler verildiğini belirterek, "Siyaset Akademisi'ne daha çok kadının katılması için yüzde 50'lik bir ayrıcalık yaptık. Burada kadınlarımıza yerel yönetimler, kişisel gelişim dersleri vererek kendilerine güvenlerini arttırıyoruz. Amacımız kadınların yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak.

Belediyelerin kadınların bakış açısına ve kadınların duygusal zekasını ihtiyacı var. Parlamentoda kadın milletvekili oranında yüzde 10'u yakaladık. Hedefimiz yerel yönetimlerde de yüzde 20'yi yakalamak" diye konuştu.

Kadına yönelik aile içi şiddet konusuyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda önemli mesafeler aldıklarını belirten Şahin, bu çalışmaların başarıya ulaşması için de ilk defa kadın ve kadına yönelik şiddetin araştırılması için araştırma önergesi verdiklerini açıkladı. Adalet Bakanlığı'nın son 5 yıllık istatistiğiyle genel olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğunlukla olan kadına şiddetin, göç alan sanayi kentlerinde ve Karadeniz Bölgesi'nde de çok rastlandığını gördüklerini kaydeden Şahin, şunları söyledi:

"Şanlıurfa'da aşiret reisleriyle sorunun çözümü için bir araya geldik. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aşiret reislerinin sözü dinlendiği için bu olaylar olmamalıydı. Ancak aşiret reisleri de küreselleşmeden dolayı gençlerin daha çok televole kültürüne kapıldıklarını ve kendi sözlerini dinletemediklerini söylediler. Ulusal televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldik ve sakıncalı diziler konusunda tartıştık. RTÜK yetkilileri ile görüştüğümüzde, 'Şikayet edilen diziler konusunda dava açılmasına rağmen dava bitene kadar geçen sürede dizi yayından kaldırılıyor' denildi. Bu nedenle RTÜK'ün yetkilerini artıran düzenlemelere gittik." 4320 sayılı Ailenin Korunması Kanunu'nun 1990 yıllında çıkmasına rağmen Aile Mahkemeleri'nin olmayışının eksikliği ile karşılaştıklarını, bu eksiği de giderdiklerini kaydeden Şahin, yine yaptıkları araştırmalarda şiddetin işlenmesinin dinen normal gibi gösterilmeye çalışıldığı yanlışı ile karşılaştıklarını, bu konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüştüklerini söyledi. Şahin, "İslam dininin bir hoşgörü, sevgi, dini olduğunu anlattık. Dinimizde böyle bir ayrımcılık ve şiddet olmadığını anlattık.

İnsanlarımızın kafasında böylesine yanlış bir düşünce hakim. Bunu derhal yok etmemiz gerek" şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kamçı ise, "Gündelik yaşamda çok büyük sorumluluklar üstlenen kadınlarımız, toplumsal yaşamda da hak ettikleri yeri mutlaka alacaklardır" dedi.

Kadınların hayatın her aşamasında eşit şartlara sahip olmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Kamçı, kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi projesinin önemini vurguladı.

Toplantıda Vali Süleyman Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Kadının Statüsü Genel Müdürü Esengül Civelek, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ile çok sayıda bayan katılımcı yer aldı.

(SMR-OÇ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title