Haberler

"Kadın Şiddet Görmeseydi, Kadın Hakları Olmazdı"

Güncelleme:

Çankaya Belediyesinin 'Önder Kadın Sağlıkçılar'ı "Kadın Hakları" kavramının eşitsizlik ve şiddet nedeniyle ortaya çıktığına dikkat çekti.

Çankaya Belediyesi'nin 'Önder Kadın Sağlıkçılar'ı, Toplumsal Cinsiyet konulu derslerinde, "Kadın Hakları" kavramının eşitsizlik ve şiddet nedeniyle ortaya çıktığına dikkat çekti. Kadınlar, haklarını korumanın yollarını Önder Kadın Sağlıkçılar Projesi kapsamında öğreniyor.

Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışını, belediye hizmetlerinin her alanında uygulayan Çankaya Belediyesi, yoksul ve göç alan bölgeleri geliştirmek amacıyla başlattığı Önder Kadın Sağlıkçılar Projesi ile bölge kadınlarının bilinç kazanmasına ve bu bilgilerden çevrelerinin de yararlanmasına vesile oluyor. Nisan ayı başında Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın da İletişim Becerileri ve Liderlik konulu ilk derse katılımıyla başlayan eğitimler, haziran ortasına kadar devam edecek. Eğitimlerin çok olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade eden Tanık, "Kadını, haklarının farkında olarak, güçlendirmek ve özgürleştirmek toplumun temelini atmak demektir. Yeryüzünde analık üstünlüğünün tek sahibi kadına, medeniyetin, çağdaşlığın ve hukukun evrensel unsurlarını

kazandırmayı yerel yönetim görevi olarak görüyoruz" açıklamalarında bulundu.

Çankaya Belediyesi Kent Sağlık Danışma Kurulu Üyeleri ve Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Dr. Aytuğ Balcıoğlu'nun da katıldığı, Bademlidere TODAM Semt Merkezi'nde süren eğitimlerde, Toplumsal Cinsiyet başlığı ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri, Kadın Hakları ve şiddete maruz kalan kadınlara yönelik Koruma Yasası hakkında bilgiler verdi. Kadınların maruz kaldığı her türlü şiddete yönelik mücadele verdiklerini ifade eden platform temsilcisi Elif Aydın, özellikle kadın cinayetlerinde yasal yaptırımlara ağırlık verilmesi için kadınların birlik ve bütünlükle büyüyerek daha büyük ve baskın bir güç oluşturacaklarına dikkat çekti.

Mahkemelerin, kadın cinayetleri dosyalarına sıradan bir dosyaymış gibi bakmasının, kendisinden boşanmak isteyen eşini öldüren erkekleri cesaretlendirdiğini ve ölüm şekillerinin benzer olduğunu belirten Aydın, cinayetlerin toplumda giderek daha da derinleşen bir yara haline geldiğinin altını çizdi.

Katılımcı kadınların da söz aldığı eğitim toplantısında, kimi ailelerin kız evlatlarına sahip çıkmamalarının ve erkeklerin küçük yaşlarda başlaması gereken eğitimden yoksun olmalarının, kadına yönelik saldırıların kaynağı olduğu hususunda görüş birliğine varıldı. Ataerkil yapıya sahip toplumlarda erkeklerin doğduklarından itibaren ayrı bir yere konduğunu belirten kadınlar, bu konuda annelere çok iş düştüğünü ve kadının uğradığı şiddetin yine kadınlar tarafından önleneceğini vurguladılar. Eğitimler boyunca birçok konuda bilgi sahibi olan kadınlar, 'kadın hakları' kavramının varlığının üzücü olduğunu ve en temel hakkın 'insan hakları' olması gerektiğini dile getirdiler.

Kadınlara, Koruma Yasası hakkında bilgiler aktaran Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu hukuk temsilcisi Av. Özlem Sevinçli, kadınların yasal haklarını bilmeleri konusunda mücadele verdiklerini söyledi. Evli olsun olmasın tüm kadınlara yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Av. Sevinçli, şiddetle karşı karşıya kalan kadınların ilk olarak neler yapmaları ve nerelere başvurmaları gerektiği konularında önemli noktalara değindi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title