Haberler

Kadın Çiftçiler Yarışacak

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Adli Bilgi Yarışmasının 5.'sinin 4 Mart'ta Yapılacağını Söyledi.

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, "Kadın çiftçiler yarışıyor" adli bilgi yarışmasının 5.'sinin 4 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Tarım İl Müdürü Çakar, "Tarım ve hayvancılık ilimizde gerek istihdam ve gerekse gayri safi milli gelir açısından öncelikli sektör olup, toplam gayri safi gelirde Türkiye ortalamasının 2 katından fazla il gelirimiz vardır. Kadın çiftçilerimizin bu gelişmede katkısı çok büyüktür. Toprağımızı işleyen, hayvanların bakımını yapan kadınlarımızın bu emeği çok saygıdeğerdir. Hem üretimde, hem de aile içi tüketimde çok önemli görevler yüklenen kadınlarımıza yönelik olan, ev ekonomisi, gıdaların çeşitli yöntemlerle muhafazası ve çeşitli tarımsal konuları kapsayan bu bilgi yarışmasının Sakarya elemeleri 4 Mart Salı günü yapılacaktır. Yarışmaya katılmak isteyen kadın çiftçilerimizin 18 yaşını doldurmuş olması, en fazla lise mezunu olması, köylerde bilfiil ikamet etmesi ve çiftçilik yapması gerekmektedir. Yarışmaya katılmak isteyen kadın çiftçilerimiz İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize başvurabilirler" dedi.

Çakar, yarışma sonunda belirlenecek olan il birincisinin 6 Mayıs 2008 tarihinde Çanakkale'de yapılacak olan bölge finalinde Sakarya'yı temsil edeceğini de belirtti.

(YK-AK) 24.02.2008 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title