Haberler

Kadıköy'de Onlarca Kişiyi Silahla Gasp Eden İki Kişi Yakalandı

Son Haftalarda Kadıköy'de Artan Gasp Olaylarını Önlemek İsteyen Polis Ekipleri Operasyon Düzenledi. Kadıköy Söğütlüçeşme Tren İstasyonu'nda Pusuya Yatan Polisler, Bir Genci Silahla Gasp Etmeye Çalışan İki Kişiyi Suçüstü Yakaladı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'e Gelen Gasp Mağduru 15 Kişi, Şüphel...

Son haftalarda Kadıköy`de artan gasp olaylarını önlemek isteyen polis ekipleri operasyon düzenledi. Kadıköy Söğütlüçeşme Tren İstasyonu`nda pusuya yatan polisler, bir genci silahla gasp etmeye çalışan iki kişiyi suçüstü yakaladı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü`e gelen gasp mağduru 15 kişi, şüphelileri teşhis etti.

Cuma öğle saatlerinde Söğütlüçeşme Tren İstasyonu etrafında şüpheli olarak dolaşan Emrah Doğan (19) ve Hasan Örsan Saydut`dan (27) şüphelenen polis ekipleri bu iki kişiyi takibe aldı. Musa Mutlu adlı genci silah göstererek çalılıklara götüren ve Mutlu`dan parasını istedikleri iddia edilen iki şüpheli suçüstü yakalandı. Suçüstü sırasında polis ekipleri ile şüpheliler arasında arbede yaşandığı öğrenildi. Olayı kontrol altına alan Kadıköy Asayiş Büro Amirliği`ne bağlı sivil ekipler, Doğan ve Saydut`u sorgulamak üzere Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne götürdüler.

İki şüphelinin yakalandığını öğrenen yaklaşık 15 kişilik gasp mağduru vatandaş, şüphelileri teşhis etmek üzere Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne geldi. Şüphelileri teşhis eden 8 kişi kendilerini gasp edenlerin aynı kişiler olduğunu iddia ederek ifade verdi.

Şüpheliler tarafından daha önce gaspa uğrayan Atilla Yiğit ve Serdar Akkaya adlı gençler Fenerbahçe Stadı altındaki sokak üzerinde üç kişinin yollarını kestiklerini söyleyerek, ¨Bizden paramızı ve cep telefonumuzu istediler. Ellerinde bıçak vardı. Bizde bunun üzerine üzerimizde bulunan eşyalarımızı verdik. Bize sesimizi çıkartmadan gitmemizi söyleyerek yaya olarak uzaklaştılar. Polise sanıkları kısa zamanda yakaladığı için teşekkür ediyoruz ¨ diye konuştu.

Polis tarafından gasp edilmek üzereyken kurtarılan Musa Mutlu`nun amcası Yusuf Mutlu ise ¨Gereken ceza neyse devletin vermesi lazım. Bunların hepsi öğrenci çocuklar. Kimisinin 3 milyonu kimisinin 5 milyonunu kimisinin saatini almışlar. Adaletin böyle kişilere gereken cezayı vermesi gerekiyor. Vatandaş artık yolda yürümeye korkuyor. Bunlar kollarını sallayarak eğer savcılıktan çıkarsa vatandaş kendi cezasını verecek. Gitsin çalışsınlar biz de çalışıyoruz¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title