Haberler

Kaçak Yapıların Yıkımı Sırasında Belediye Personeline Saldırı

Diyarbakır'ın Kayapınar Beldesinde Hazine Arazisi Üzerindeki Kaçak Yapıların Yıkımı Sırasında Bir Belediye Personeli, Silahlı Saldırıya Uğrayarak Yaralandı.

Diyarbakır'ın Kayapınar beldesinde Hazine arazisi üzerindeki kaçak yapıların yıkımı sırasında bir belediye personeli, silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kayapınar beldesi 500 Evler bölgesinde Hazine arazisi üzerindeki kaçak yapıların yıkımı sırasında, belediye ekipleri ile kaçak yapı sahipleri arasında tartışma çıktı. Yapı sahipleri ve yakınları, belediye personeline silah çekerek saldırdı. Olayda, Kayapınar Belediyesi Yapı Kontrol Bölümü'nde çalışan Şirin Acar yaralandı.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Kayapınar'ın yapılaşmanın en çok olduğu alan olması sebebiyle büyük bir çaba içinde olduklarını söyledi. Kaçak yapılaşmanın engellenmesi konusunda başarılı olduklarını belirten Karatekin, "Bu anlamda büyük bir gelişme sağladık. Ancak son bir yıldır kaçak yapılaşmayla mücadelede büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Kaçak yapılaşmanın kontrol altına alınması belediyenin yanında mülki idare amirlerinin de sorunudur. Bu konuda kolluk

kuvvetleri kaçak yapılarla mücadelelimizde bizleri yalnız bırakmıştır. Kolluk kuvvetleri gerekli önlemleri almadıkları için personelimiz saldırılara uğramaktadır. Bugünkü yıkımda silah çekilmiştir. Söz konusu yapı Hazine arazisi üzerinde yapılmakta ve arazi talan edilmekte. Bu nedenle yıkım kararı aldık. 23 Ekim günü valiliğe yazı yazarak, bugün yapacağımız yıkım için güvenliğin alınması istedik. Yıkım tarihini ve saatini bildirmemize rağmen bu konuda önlem alınmamıştır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi zabıta ekiplerinin desteğiyle yıkım yapılmak istendiği sırada olayların çıktığını söyleyen Karatekin, "Arkadaşlarımız görevlerini yaptığı sırada kaçak yapıyı yapan şahıs tarafından getirilen kişiler personelimize saldırmıştır. Bir personelimiz yaralanmıştır. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bu konuda hem saldıranlar hem de önlem almayanlar hakkında hukuki girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

(ME-FA-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title