Haberler

Japon Dışişleri Bakanından Türkiye'ye Destek

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Aso, Türkiye'nin Avrupa Birliği Sürecinin Oldukça Zorlu Geçtiğini Belirterek, Türkiye'nin Çabalarına Canı Gönülden Destek Verdiğini Söyledi.

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Aso, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinin oldukça zorlu geçtiğini belirterek Türkiye'nin çabalarına canı gönülden destek verdiğini söyledi.

Japonya Orta Doğu Araştırma Enstitüsü'nde konuşan Taro Aso, Türkiye'nin Orta Doğu'daki en büyük ülkelerden biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin gerek tarihi gerekse modern çağlarda coğrafi olarak önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Aso, Türkçe'nin de Azerbaycan'dan Kırgızistan'a kadar geniş bir coğrafyada anlaşılabildiğini ifade etti.

Türkiye'nin bölgede İsrail'le ilişkileri zayıf olmayan ender ülkelerden biri olduğunun da altını çizen Japon Bakan, bölgede istikrar için Türkiye'nin önemine işaret etti.

Türkiye'nin uzun yıllardır Avrupa Birliği'ne girmek istediğini de söyleyen Aso, şimdi müzakere sürecinin başladığını ancak bu yolun oldukça zorlu olduğunu kaydetti.

Taro Aso, Türkiye'ye karşı verilecek desteğin kırılmaması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de modernleşme çalışmalarının oldukça başarılı geçtiğini söyleyen Aso, gelişmelerin Japon halkının kalbinde de yeri olduğunu kaydetti.

Japonya Dışişleri Bakanı Aso, Türkiye'ye desteğini dile getirerek çabaları bütün kalbiyle desteklediğini ifade etti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title