Haberler

İzmit'te Tarihi Mezar Kalıntıları Bulundu

İzmit'te, Roma veya Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar kalıntıları bulundu.

İzmit'te, Roma veya Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar kalıntıları bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Orhan Mahallesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yaptıracağı spor kompleksi inşaatının hafriyat çalışmasında tarihi mezar kalıntılarına rastlandı.

Olay yerine gelen Müze Müdürü İlksen Özbay'ın yaptığı incelemede, toprağa gömülü 10 mezar ve içinde çok sayıda insana ait olduğu sanılan kemiklere rastlandı.

Özbay, yaptığı açıklamada, mezar kalıntılarının, Roma, erken Bizans veya geç Bizans dönemine ait olabileceğini ifade ederek, inşaatın durdurulduğunu ve İstanbul 6 Nolu Anıtlar Yüksek Kurulunun bölgede inceleme yapacağını kaydetti.

Bu arada, Bekirpaşa beldesinde İzmit Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sırasında tarihi kalıntılar bulunduğu ihbarını alan Özbay ile Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, Şirinevler Mahallesine gitti.

Burada yapılan incelemede de Roma dönemine ait olduğu sanılan kadın figürlü portatif sütuna rastlandı.

Özbay, sütunun altında mezarlık olabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, gerekli raporları tutacaklarını ve durumu yetkili kurula bildireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title