Haberler

İzmit´in Cumartesi Pazarı´na Yeni Yer Bulundu

Cumartesi Günü Polis İle Pazarcılar Arasında Olaylar Yaşanmıştı

İzmit'tin Bekirpaşa semtinde 46 yıldır aynı yerde Cumartesi günleri kurulan ve kentin en büyük halk pazarı olan Cumartesi Pazarı'nın İzmit Belediyesi'nce kaldırıldığının açıklanmasının ardından kenti savaş alanına çeviren olaylar yaşanmıştı. Bugün yapılan görüşmelerle soruna çözüm bulundu. Kocaeli valisi Ercan Topaca belediye ve pazarcılarla yaptığı görüşmenin ardından, Cumartesi Pazarı'nın mevcut yere yakın olan Adnan Menderes Bulvarı'na kurulacağını açıkladı.

İzmit Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Nevzat Doğan yaptığı açıklama ile, yaklaşık 50 yıldır halkın alışverişini yaptığı, köylülerin de ürünlerini sattığı, 600 civarında pazar esnafının ruhsatlı yeri bulunan, binin üzerinde de diğer esnaf kesiminin yararlandığı Cumartesi Pazarı'nı kaldırdığını açıklamıştı. Pazar esnafı kendilerine yer gösterilinceye kadar tezgah açmak istediklerini belirterek geçtiğimiz Cumartesi günü meyva ve sebze dolu kamyon ve kamyonetlerini buraya getirdi. Ancak belediyenin yaptığı başvuru üzerine zabıta ile birlikte polis barikatlar oluşturdu.

Cumartesi Pazarı'nın bulunduğu alana girmek isteyen pazarcılara zabıta ile birlikte polis engel oldu. Pazarcılar, kentin kalbi sayılan D-100 karayolu ve E-130 Karayolu'ndan gelen araçların kent içine en önemli giriş noktası olan Anıtpark Meydanı'nı kamyonlarıyla ulaşıma kapattı. Uzun görüşmeler sonunda yolu açmayınca polis zor kullandı. Panzerlerin, biber gazları ve copların kullandığı olay sırasında kent bir anda karıştı. 20 civarında pazarcı da gözaltına alındı.

Bu konudaki tartışmalar sürerken, Kocaeli Valisi Ercan Topaca bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar ve İzmit Belediyesi yetkilileri ile toplantı yaptı. Akşam saatlerine kadar süren görüşmeler sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Valilik binasından ayrıldıktan sonra yapılan açıklamada, Cumartesi Pazarı'nın bundan böyle bir yıl süreyle aynı yere yakın olan Adnan Menderes Bulvarı'nda kurulması kararlaştırıldığı bildirildi. Pazaryeri daha sonra Büyükşehir belediyesi'nin yaptırmakta olduğu kapalı pazaryerine taşınacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title