Haberler

İzmir: Taksi Şoförleri Eğitimi Sevdi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İesob) Katkılarıyla, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Tarafından Gerçekleştirilen Eğitim Programı Rekor Seviyedeki Katılımlarla Sürüyor.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İESOB) katkılarıyla, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından gerçekleştirilen eğitim programı rekor seviyedeki katılımlarla sürüyor.

Taksici esnafına yönelik olarak Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenen kurslara katılan İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, eğitim programını dikkatle izledi. Valiliğin direktifleri doğrultusunda gerçekleştirilen kurslarda verilen eğitimleri başarılı bulan Susam, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık ve yönetimini kutladı.

Taksici esnafının önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini hatırlatan İESOB Başkanı Susam, "Toplumda taksiciler güvenilir insanlar olarak bilinir. Taksi durakları bulundukları mahallenin bekçileridir. İnsanlar evlerinin anahtarlarını gönül rahatlığı ile taksiciye emanet eder, yakınlarının güvenli ulaşımları için taksicileri tercih ederler. Bu noktada taksici arkadaşlarımıza düşen ödevler de, kendilerine duyulan güvenin boşa olmadığını göstermektir. Bunun için de çalışırken davranışlarımıza, insanlarla iletişimimize daha fazla dikkat etmeli, topluma daha kaliteli hizmetler verebilmeliyiz. Düzenlenen kursların ana amacı, çıkış noktası bu düşüncedir" dedi.

Taksici esnafının sorunlarını iyi bildiklerini ve çözüm için İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yöneticileriyle birlikte hareket ettiklerini belirten Susam, şunları söyledi:

"Taksici esnafının olumlu davranışları kendi camiasını yüceltir, olumsuz davranışlar ise sadece taksici esnafını değil, tüm esnaf teşkilatını kötü yönde etkiler. Çünkü taksicilik, toplumun vitrininde bulunan bir iş koludur. Bu nedenle taksi sahipleri kendilerini geliştirmeli ve yanlarında çalıştırdıkları şoförleri mesleğinde ehil, işine ve müşterisine saygı duyan, kaliteli ve güler yüzlü hizmet veren kişilerden seçmelidir. Böylesi bir yaklaşım toplumda taksiciye karşı duyulan güven hissini pekiştirecek, taksi müşterisi de doğal olarak artacaktır. Düzenlenen kurslarda verilen eğitimin hayata geçirilmesi halinde insanlar taksilerde kendilerini daha rahat hissedecek, taksilerde sadece sabah ve akşam saatlerinde görülen iş yoğunluğu, günün her saatine yayılabilecektir."

Eğitimin eksiklerin saptanması ve düzeltilmesi için bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade eden Susam, "Bizim işimizi daha iyi yapmaya ihtiyacımız var. Bu tüm esnaf camiası için geçerli. Gelişime ve değişime ayak uydurmamız için çok çalışmalı, öğrenmeli ve uygulamalıyız. Taksici esnafı, İzmir'in vizyonu açısından çok önemli bir konumda. Kılık kıyafeti, temizliği ve güvenirliliği ile İzmirli taksiciler Türkiye'ye örnek olmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title