Haberler

İzmir: Sp'den Anket Eleştirisi

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Savaşım Derneği'nin lise öğrencilerine yönelik yaptığı anketi eleştirerek, "Tıbbi bilinç oluşturmak adı altında yapılan bu ahlaksızlığın hoş görülmesi düşünülemez" dedi.

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Savaşım Derneği'nin lise öğrencilerine yönelik yaptığı anketi eleştirerek, "Tıbbi bilinç oluşturmak adı altında yapılan bu ahlaksızlığın hoş görülmesi düşünülemez" dedi.

SP İzmir İl Başkanı ve GİK üyesi Şerafettin Kılıç, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla Savaşım Derneği'nin liselerin 10. sınıflarında okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında yaptığı anketin ahlakı, haya duygularını, toplumun örf ve adetlerini hiçe saydığını savundu. Körpecik çocukların ahlak yapılarını çöküntüye uğratan, zihinlerini tahrip eden soruların hastalıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığını öne süren Kılıç, "Soruların tamamını okumaya terbiyemiz el vermiyor. Ancak nasıl bir anket olduğunu ortaya koymak adına birkaç soruyu aktarmak istiyorum; 'Aşağıdaki cinsel eylemlerden hangilerini gerçekleştirdiniz? İlk tam cinsel birleşme sırasında kaç yaşında olduğunuzu yandaki kutuya yazınız. İlk cinsel deneyiminizden bu yana kaç kişiyle cinsel ilişkiye girdiniz? Sınıfta çok hoşunuza giden bir arkadaşınız size cinsel bir yaklaşımda bulundu. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi sizin için en uygun seçim olurdu?'. Cevap şıklarından sadece birisini okuyorum; 'Cinsel ilişkiye girmek okuldaki prestijimi artıracağından hemen kabul ederdim'. Görüyorsunuz, anket değil, düpedüz rezillik" diye konuştu.

Derneğin kendi yazısında da belirttiği gibi anketin İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce onay verilen bir tiyatro oyunu kapsamında düzenlendiğini ifade eden Şerafettin Kılıç, "Bu anket Valiliğin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve anketin uygulandığı ilçe olan Konak Kaymakamlığı'nın izniyle mi yapıldı? Eğer izinleri dahilinde ise, böyle bir rezilliğe nasıl onay verdiler? İzinleri dahilinde değilse, dernek hangi yetkiyle üst makamlardan izin almadan devletin okullarında körpecik çocuklara bu gayri ahlaki soruları yöneltebiliyor? Bu rezilliğin sorumluluğu kime ait?" şeklinde konuştu.

Kılıç, hukuki açıdan da pek çok kanun ve yönetmeliğe aykırı olduğunu ileri sürdüğü anketin bir an önce sona ermesini istediklerini dile getirdi. SP olarak yaşanan manevi yozlaşma tehlikesinin büyüklüğünü kamuoyuna anlatmak için "Manevi Tahribat ve Çözüm Yolları" konulu konferansları tertiplediklerini anlatan Kılıç, haziran ve temmuz ayları içerisinde İzmir'in dört bir yanında konferanslar düzenleyeceklerini açıkladı. Başta aile hayatı olmak üzere toplumdaki milli ve manevi değerler üzerinde büyük bir erozyon ve çözülme yaşandığının altını çizen SP İl Başkanı Kılıç, AK Parti hükümetinin işbaşına geldiği günden beri ortaya koyduğu icraatlarıyla bu tahribata büyük katkıda bulunduğunu savundu. Kılıç, "Milli Görüş" misyonunun en önemli düsturunu oluşturan 'Önce Ahlak ve Maneviyat' ilkesinin şimdi daha da çok gerekli olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title